Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maggio har gjort sommarens soundtrack

/

2007 slog Veronica Maggio igenom med succéplattan ”Och vinnaren är..”, som producerades av dåvarande pojkvännen Oskar Linnros. Den arbetsrelationen tog slut med förhållandet och nu är Maggio tillbaka med albumet ”Satan i gatan”, producerat av välkände Christian Walz.

Annons

Risken är dock stor att Linnros även sammankopplas med denna tredje Maggio-platta, med tanke på att texterna oftast handlar om olycklig kärlek och brustna relationer - trots att Maggio är nybliven mamma och i en ny relation. Därtill parametern att Maggio gör samma typ av klädsam 2010-tidstypisk soulpop som expojkvännen, även om hon på nya ”Satan i gatan” alltmer ger popen ett större utrymme på bekostnad av soulen.

Hursomhelst innehåller nya plattan ett gäng fina poppärlor, något som förmodligen kommer att göra den till sommarens soundtrack för många semesterfirare. Allt är dessutom snyggt paketerat och välproducerat, ofta med ett metodiskt ordvrängeri. Låten ”Jag kommer” är redan en välspelad hit, ”Välkommen in” och i synnerhet titellåten har all potential att göra samma resa.

Det kommer att bli mycket Veronica Maggio under sommaren 2011.

Artist: Veronica Maggio

Album: Satan i gatan

Bolag: Universal

Release: 27 april

Betyg: 4/5

PETER CARLSSON

Mer läsning

Annons