Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laleh med kraft och kreativitet

/

Lalehs stora kreativitet och begåvning har ibland gjort det lite svårt att sätta etikett på hennes musik men det gäller inte alls hennes senaste album. "Colors" är ett popalbum. Ett mycket bra popalbum.

Annons

Sju låtar av albumets tio låter är på engelska. Det finns också ett par låtar som borde bli ganska flitigt spelade internationellt. Titellåten "Colors" är en sådan låt. Låten som kommer direkt efteråt, "Sway", är också en sådan låt.

Kanske är "Sway", där hon sjunger om "what do the trees know?", en ännu starkare låt än "Colors". Det är en angenäm fråga vilken låt som blir mest spelad på det här albumet.

Kanske är "Dark Shadow", som kommer direkt efter "Colors" och "Sway", en ännu starkare låt. En låt som växer ut till något riktigt stort och pampigt. Laleh sjunger genomgående mycket bra. Hon visar i den låten dessutom sin speciella känslomässiga kraft.

Det finns en låt på albumet som inte direkt kan beskrivas som en poplåt. Men "Return To The Soil" låter som Laleh skrivit den tillsammans med Burt Bacharach. En känslomässigt vacker låt. Låten har lite av samma känsla som "Some die young", den låt av Laleh som i Norge återgav känslorna efter Utøya.

"Goliat", en av de tre svenskspråkiga låtarna, är en låt som handlar om det där man känner när man är 14-15 år och vet att "man ska ta över världen, vi ska bli stora, vi ska göra jorden hel".

Stora och stråkmättade "En stund på jorden" har höga ambitioner men känns lite sökt, lite tillrättalagd för att vi ska imponeras.

Artist: Laleh

Album: "Colors"

Genre: Pop

Bolag: Warner

Betyg: 4/5

LARS LANDSTRÖM

Mer läsning

Annons