Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturskolan drog fullt hus på årliga vårkonserten – bjöd på svensk kvinnlig pop

Många pop-pärlor spelades på Kulturskolans årliga vårkonsert på Parken i Kramfors. " Det här är våra elever som har kommit längst", säger Sune Johansson, Kulturskolans rektor.

Annons

Läs också: Spektakulärt avslut på ett kulturfyllt år – Kulturskolans elever sparar inte på krutet

Kulturskolans årliga vårkonsert på Parken i Kramfors drogfullt hus. Som vanligt hade konserten ett tema, och i år var det Svenskapop-tjejer. Ett 50-tal elever från högstadiet och gymnasiet underhöll med den svenskakvinnliga popens många pärlor.

Sången backades upp av en imponerande orkester, mycketstråkar, flera slagverk, gitarrer, dragspel, och blås. Det var nästan som ensymfonisättning. Här fick också elevernastöd av en flera av sina lärare.

Hans Garneij var kvällens dirigent.

Det blev mycket utrymme för dansarna.

Även om orkestern var av en sådan ansenlig storlek, en av destörsta någonsin enligt rektor Johansson, fanns det ändå utrymme för kulturskolansdansensemble under ledning av Christina Maydotter, som också stod förkoreografin.

Läs också: Kulturskolan bjöd på Dansens dag

Kvällens sånger handlade om svensk kvinnlig pop. Det blevsånger av Laleh, Amanda Jensen, Veronica Maggio, Emilia, Lisa Nilsson, MollySandén, Maia Hirasawa, Miss Li, Zara Larsson och Marit Bergman.

Lämpligt nog framfördes alla sångerna utom en av flickor.

Moa Nilsson och dansensemblen.

Mycket lite av svensk pop var emellertid på svenska. Allasånger var på engelska, utom två på svenska, och en instrumentallåt.

Nivån var genomgående mycket hög, och artisterna belönadesmed stormande applåder. Sune Johansson hade utlovat ett jämnt program utannågra fallgropar, och han höll sitt löfte.

En duktig trio både sjöng och spelade gitarr.

När jag frågade före konserten om det fanns någon sångsolistsom stack ut blev svaret:

– Det är många i år, ja alla.

Det är bara att instämma.

Ida Pallin sjöng Amarula Tree.

Kulturskolans vokalensemble.

■ ■ För mer kulturnyheter, klicka här – och följ Allehanda.se på Facebook.

Mer läsning