Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jesper Norberg släpper soloskiva

Jesper Norberg är pianisten vi i vanliga fall ser i Noratrion och The Scramblers.
Nu lever han ut en dröm och släpper sin första soloskiva.
Det blir releasekalas på Metropol i Härnösand på torsdagskvällen.

Annons

Många har sett Jesper Norberg spela i The Scramblers och Noratrion.

The Scramblers har hållit på sedan 2000 och spelar musik från 1950- och 1960-talen, en blandning av covers och egna låtar.

Jesper Norberg släpper sin solodebut på torsdagen.

Noratrion släppte skiva i januari, “Kaffe, kattfot och bittra ting”, och spelar visor i folkmusikton med texterna och textförfattarna i fokus.

Det gör han fortfarande men nu tar han steget ut och släpper sin första soloskiva på torsdagen, “Bach, folkjazz och annat pyssel på Brunnshusgatan” heter den.

– Det är väldigt bra och tydligt om man vill ha en solokonsert. Då har man en konsert efter det. Man lär sig aldrig material så bra som innan man ska spela in. Sedan är det kul att ha något konkret. Annars öva jag bara och gör konserter. Då kan jag inte visa upp något.

Som titeln antyder är det jazz men med influenser av folkmusik.

– Musikaliskt är det ganska nära Noratrion. Det lutar åt folk och jazz med improviationsdelen. Men det är inte så att jag överger något annat för att jag släpepr den här skivan. Det var länge sedan jag spelade solopiano, jag har inte gjort det sedan gymnasiet och det var tio år sedan. Det har blivit lite när jag spelat klassiskt, men sedan har jag blivit mer intresserad av jazz

På torsdagen kommer Jesper Norberg att fira sitt skivsläpp på Metropol i Härnösand.

– Det känns bra, det är ett favoritställe. Jag är där varje vecka och ser konserter. Det är en trevlig lokal och det blir förhoppningsvis trevlig stämning.

Med sig på scenen den här kvällen kommer Jesper Norberg att ha med en gammal klasskompis, kontrabasisten Tom-Eddye Nordén.

– Vi ska spela några grejer ihop. Han sitter och skriver ihop något i veckan. Vi har inte spelat sedan gymnasiet. Vi har snackat ihop oss lite grann och ska repa.

“Bach, folkjazz och annat pyssel på Brunnshusgatan” är inspelad hos producenten Martin von Schmalensee i Nora.

Mer läsning

Annons