Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jazzlöftet Isabella Lundgren klar för New Orleansfestivalen

Hon kommer från Värmland och har jämförts med Monica Zetterlund. Jazzlöftet Isabella Lundgren är klar för New Orleansfestivalen den

Annons

New Orleansfestivalen pågår den 22 till 24 juli i Mannaminne. Festivalen har redan presenterat att dragplåster, den amerikanske countrysångaren Doug Seegers. Nu står det klart att jazzsensationen Isabella Lundgren ska spela den 22 juli.

Isabella Lundgren kommer till New Orleansfestivalen i Mannaminne.

Isabella Lundgren, uppvuxen i Värmland, flyttade som 18-åring till New York for att studera på The New School University. I New York blev hon snabbt en del av stadens musikliv och spelade tillsammans med namn som Gavin Degraw, Mobys band The Little Death och Woody Allens bandledare Eddy Davis. 2012 släppte Isabella sin kritikerrosade debutskiva ”It had to be you” på bolaget LB Naxos.

För två år sedan släppte hon skivan "Somehow Life Got In The Way" som hon spelat in i Härnösand tillsammans med Carl Bagge Trio och Nordiska Kammarorkestern. Releasekonserten var i Tonhallen i Sundsvall.

– Det är en storhet som kommer till Mannaminne och New Orleansfestivalen. Det är den störta kvinnliga rösten inom svensk jazz nu. Hon vann Jazzkatten nyligen. Det är ett pris som du får aavsett kategori. Det största du kan få som jazzartist i Sverige, säger artistbokaren Anders Högström.

Isabella Lundgren håller på med ny platta som kommer i augusti. Anders Högström berättar att han längtar efter att få lyssna på henne.

– Jag är kär i den rösten. Det är en av artisterna jag personligen ser fram emot att lyssna på. Jazzfolket vet vem hon är och hon kommer att dra folk, säger han.

Anders Högström tycker att man tänker på Monica Zetterlund när man hör Isabella Lundgren. Monica Zetterlund började också med jazz.

– Isabella förtjänar att lyssnas på även om man inte är jazzdiggare. Hon kommer att sjunga mycket Duke Ellington. det är ett tilltalande program och jazz som folk kan ta till sig. Det är svängigt och dansant. den här bokningen känns som bingo, säger Anders Högström.

Isabella Lundgren kommer även att sommarprata i P1. Fyra dagar efter framträdandet på New Orleansfestivalen.

Mer läsning

Annons