Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Imponerande och helgjutet

/

Jazzgruppen Prylf (med basisten Patrik Grundström från Härnösand) fick lovord för några år sedan för sitt första album "Kind of Green".
Linnea Henriksson fortsätter att imponera med sitt andra soloalbum.

Annons

När hon sjunger "Jag har fått nog av ensamheten" i låten "Ensamheten". Eller när hon sjunger "behöver ingen annan nej, behöver bara dig, känslan kan ta slut, men allting ordnar sig" i "Mina händer" lyssnar vi till en popsångerska som har det mesta.

Jag minns inte när jag senaste lyssnade på en låt på svenska som är mer intensivt övertygande kring ett riff som snabba "Mina händer".

När hon direkt efter den låten sjunger i "Jag ger dig allt jag har" gör hon popmusik åt Veronica Maggio-hållet. En låt som kommer att spelas en hel del.

Ett och annat album är ett album som är en musikalisk och känslomässig helhet. "Du söker bråk, jag kräver dans" är ett sådant album.

Hon sjunger i "Klassfotot" om "att vilja passa in och inte sticka ut". Låten kompliceras när Lilla Namo kommer in och rappar. Hennes sång om att "tiden läker alla sår" motsägs av den rappande rösten om hur det kändes för henne, rapparen, i Tensta.

Hon inbjuder också lyssnare att göra egna versioner av låten "Halmstad". Vinnaren som får framföra låten live i Stockholm och den kommer också att släppas på Spotify. https://dinversion.linneahenriksson.se/

Artist: Linnea Henriksson

Album: "Du söker bråk, jag kräver dans"

Genre: Pop

Bolag: Sony

Betyg: 4/5

LARS LANDSTRÖM

Mer läsning

Annons