Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Imponerade popmusik av Britta Persson

/

Britta Persson är ingen överraskning längre i den svenska popen. När hon debuterade 2006 med albumet "Top quality bones and a little terrorist" var lovorden många från publiken och kritiken.

Annons

Det här är hennes fjärde album och understryker än en gång att Britta Persson är en våra främsta skapare av popmusiken. Visst har vårt lilla land en oerhört stark internationella ställning när det gäller popmusik. Om 300 år kommer man ute i världen att skriva om "den svenska popen" som vi idag skriver om den flamländska konsten på medeltiden. Som ett kulturellt fenomen som fanns på en viss plats under en viss tid.

Vi behöver inte 300 år på oss för att bedöma Britta Persson. Lyssna till exempel på "Come transit" som har en riktigt bra poplåts fria rörlighet och på det Perssons väldigt bra popröst. Eller lyssna på "Walk my bike" som kommer efteråt och kanske är en lika bra poplåt.

Men kanske "Baby no name" är en ännu bättre poplåt? Eller "Turquoise blue" som kommer direkt efteråt?

Det är inte lätt att säga vad som är bäst på Britta Perssons album. Däremot är det lätt att lyssna på Britta Persson för att hon är så bra.

Artist: Britta Persson

Album: If I Was a Band My Name Would Be Forevers

Bolag: Selective/Sony

Release: 17 april

Betyg: 4/5

LARS LANDSTRÖM

Annons