Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En av Sveriges största virala profiler till Örnsköldsvikskalaset

Han har gjort succé med sin igenkännande humor på nätet. Nu har Lucas Simonsson släppt en singel och är klar för Örnsköldsvikskalaset i sommar.

Annons

För snart en månad sedan stod det klart att Örnsköldsvik får en ny stadsfestival, Örnsköldsvikskalaset, och bakom evenemanget står Evenemangsarenan och det relativt nybildade bolaget Karlsson och Norberg. Den 23 juli ser festivalen dagens ljus.

Lucas Simonsson är en humorsensation på nätet och släppte nyligen en singel. I sommar kommer han till Örnsköldsvikskalaset.

Läs också: Örnsköldsvik får ny stadsfest: "Vi känner att det behövs"

Sedan tidigare är Matthews Green och Ulrik Munther klara. Nu släpper de den virala profilen Lucas Simonsson som i april släppte sin första singel "Toffla".

– Han har släppt en sommarplåga. Han är komiker och musiker och vi ville ha något sådant som avslutar. Han kör ett dj-set och framför såklart sin låt. Han är sjukt poppis och en rolig bokning. Det är ett bra komplement till de andra artisterna. Vi har försökt variera oss varje bokning för att få bra variation, säger arrangören Per Karlsson.

Det började med att Lucas Simonsson lade ut humorklipp på Vine för tre år sedan, efter ett tag började följarna ramla in. När han sedan bytte plattform till Facebook exploderade det.

Se Lucas Simonssons klipp här

Lucas Simonsson slog igenom stort 2015 när han med hela Sverige som publik i klipp efter klipp levererade sketcher på roliga vardagsfenomen som Sverige tog emotmed öppna armar.

Under uppväxten spelade han väldigt mycket "allan" och inspirerades mycket av Stefan & Krister, enligt ett pressmeddelande. Intresset för komik blev så starkt att han redan som 10-åring började spela in videoklipp. Däremot så var det inte förrän 2013 det började bli mer seriöst. Idag är Lucas Simonsson ett välkänt ansikte i Sverige och ledande viralt på det han gör med över 328.000 följare på Facebook.

Lucas Simonsson släppte sin debutsingel via Linc/Sony Music den 22 april. Singeln heter “Toffla" och är ren klubb/party-dänga.

Totalt har Lucas nått over 170 miljoner visningar på samtliga klipp och arbetarför fullt på en kommande ep.

Mer läsning

Annons