Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emil Assergård passerar 20 miljoner lyssningar – kommer till Kramfors folkfest

Emil Assergård från Undrom sätter nya miljonrekord och är en av de hårdast jobbande musikerna i sommar. Det blir många spelningar i Västernorrland och på fredag kväll kommer han till Kramfors Folkfest.

Annons

På fredag och lördag är det party i Kramfors. Folkfesten bjuder på artister som Saraha, Björn Rosenström och Samir & Viktor.

Emil Assergård spelar på Kramfors Stadsfest på fredag.

Men artisten som avslutar på fredagskvällen är Emil Assergård som nästan spelar på hemmaplan, Undrom som han kommer ifrån.

Läs också: De tar nakenbadet till Kramfors

Numer bor han och verkar i Stockholm, men i sommar är han en av Sveriges hårdast arbetande musiker med runt 30 spelningar.

– Det är väldigt mycket, varje helg är det proppat. Det känns skitkul och det är sjukt att det går. Att folk gillar det jag gör, säger Emil Assergård.

Det är mycket olika spelningar runt om i landet. Det är inte en turné, berättar Emil Assergård. Det har samlats massor av olika lösa spelningar. Många av dem är i Västernorrland.

Läs också: Från Melodifestivalen till Kramfors Folkfest

– Det är skitkul att jag har blivit accepterad på hemmaplan. Jag kommer att kommer lira i Sundsvall på Pridefestivalen, på Skulefestivalen, Sommarfesten i Örnsköldsvik men först på Kramfors folkfest.

Emil Assergård har gjort succé med flera av sina singlar och för några veckor sedan passerade han 20 miljoner streams på Spotify med sina släpp. Den senaste singeln “All in” klättrar på listorna och har strömmats nästan två och en halv miljon gånger.

När han är ute och spelar märker han av det.

– Det måste jag säga. Efter att “All in” varit ute en vecka sjöng folk med i texten. Det var en smärre chock. Det är galet. Det är en jäkligt rolig känsla men också surrealistiskt.

Läs också: Muskelberg utför kraftprov på Limstagatan

Emil Assergård berättar att det här är verkligen det han vill och något han har kämpat länge för.

– Jag har haft mål och drömmar men inte tänkt att det skulle gå på så bra. Jag sade till mig själv att om det inte hände något med musiken innan jag fyllde 25 skulle jag göra något annat. Nu rullar det på.

De flesta spelningarna han har i sommar är med det band han började samarbeta med för något år sedan.

Tanken är sedan att släppa nytt i höst.

– Jag ska försöka hålla det på den här nivån och bygga på varumärket.

“All in”, “Ego” och “Jag råkade sälja min bästa vän” är de tre mest omtyckta låtarna.

– Jag har seriösa låtar som folk gillar också. Cornelis Vreeswijk är min stora förebild och han blandade hejvilt också.

Mer läsning

Annons