Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De leder Eurovision

Inte en, inte två, utan tre programledare ska leda publiken genom världens största underhållningsprogram Eurovision Song Contest i Köpenhamn i maj.

Annons

En klassisk programledare, en empatisk pianist och en oförutsägbar i valet av skådisen Pilou Asbæk, känd från tv-succén "Borgen".

Förutom den prisbelönade skådespelaren ingår den rutinerade programledaren Lise Rønne, från bland annat "X factor", och pianisten och journalisten Nikolaj Koppel i trion som fått det prestigefyllda uppdraget att vara Danmarks ansikten utåt under programmet som ses av omkring 180 miljoner tv-tittare.

– Det blir många programledare. Men svenskarna valde en och vi ska vara bättre än dem. Två är så traditionellt och därför blir det tre i år, säger Jan Lagermand Lundme, showchef för Eurovision Song Contest, under en presskonferens i Köpenhamn.

– Vi vill göra något annorlunda och har därför gjort ett modigt val genom att välja de här tre. Vi är säkra på att de kommer att göra danskarna stolta och representera oss allihop med värme, begeistring och en fast och säker hand, säger exekutiva producent Pernille Gaardbo till Danmarks Radio.

Pilou Asbæk är den ende som debuterar i rollen som programledare.

– Jag tvekade inte en sekund när jag fick erbjudandet. Men jag får svett på pannan när jag tänker på de uppgifter som väntar. Det här blir en galen upplevelse och en fest som alla är inbjudna till, säger Pilou Asbæk till DR.

John Alexander Sahlin/TT

Mer läsning

Annons