Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musik, kultur och minnen i republiken Svanö

Till vilken plats ska man åka för att få både musik, kultur och gamla minnen?

Jo, till Svanö, förstås! Här samlades på söndagseftermiddagen nyfikna besökare för att få lyssna på minnen om Rolf Tourd och Mari-Anne Condé. Ordförande Fredrik Larsson hälsade oss välkomna och gav sedan ordet vidare till Olof Wigren från Svanö och Krumelursällskapet som ledde samtalen i den röda soffan.

Där satt E. Mikael Norberg, Gudrun Forsberg och Åke Näsholm, som alla hade många och trevliga minnen av paret. De berättade om deras engagemang för barnen, teater och barnriksdag. Svanö blev utropat till republik med egen flagga och även frimärken och om detta fanns mycket roligt att minnas och berätta. Många glada skratt hördes, men också beundrans tårar i ögonen när Åke Näsholm sjöng Svanös nationalsång för oss alla. Krumelursällskapets båda ledamöter, Olof Wigren och Anders Högström var på plats för att dela ut ett hederspris till en Svanöbo, nämligen Gösta Johansson, som förgyller tillvaron med vacker musik på olika slags blåsinstrument, bland annat horn.

En rörd Gösta tog emot diplom och vi firade alla med att njuta av gott fika. Efter detta spelade Great Hanssons R & B Band upp till blues och rock. Bandet som firar 35 år i år, tog oss med på en låtkavalkad från förr, och många stampade takten eller gungade med i låtarna, medan en och annan släppte lös i spontandans. Även här delades det ut diplom, nämligen till avgående basisten Tryggve Grundström, som nu fortsätter spela i andra konstellationer. Kvällens stora gåta blev, vart har skylten tagit vägen? Svanö-skylten har försvunnit, men naturligtvis hade några uppfinningsrika Svanöbor tillverkat en alldeles ny och speciell variant av skylt som med gemensamma krafter ska baxas på plats.

Agneta Sjöberg

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel