Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Musik, fackeltåg och samtal på kvinnodagen

Inför internationella kvinnodagen samverkar Örnsköldsviks kvinnoföreningar och Solidaritetsgruppen med ett gemensamt arrangemang. Det blir en manifestation med musik, fackeltåg och föreläsning på församlingshemmet.

Nätverket Solidaritetsgruppen Örnsköldsvik kommer att anordna en manifestation på internationella kvinnodagen den åttonde mars.

I nätverket Ingår olika kvinnogrupper, privatpersoner och föreningar i Örnsköldsvik. Gemensamt har de som mål att samverka för mångfald och mänskliga rättigheter och mot främlingsfientlighet i alla former.

Vad kommer att hända under manifestationen?

– Det börjar med att vi samlas på stora torget, det blir musik och sedan tror jag att vi just nu har klart med fem stycken talare, alla med olika bakgrunder och erfarenheter, säger Carolina Nylén från Internationella kvinnoföreningen.

Därefter bär det av med fackeltåg till församlingshemmet där överläkaren och suicidforskaren Ullakarin Nyberg kommer att hålla ett föredrag om kvinnors psykiska ohälsa.

– Det här blir också en återkoppling till manifestationen vi ordnade mot fascism och förtryck strax innan jul, då kom det fantastiskt mycket folk trots regn och blåst.

– Vår förhoppning är att den manifestationen här skall locka lika många och att det uppstår spontana samtal och utbyten av erfarenheter vid borden en sådan här kväll, Säger Carolina Nylén.

Läs mer: Örnsköldsvik tågade för mångfald och mänskliga rättigheter