Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Multiarenan är färdig – stor glädje i Ullånger

Nu har det tagits i bruk – Ullångers multiarena. Anläggningen vid Ullångersskolan som ska kunna användas av både vuxna och barn, skoltid och fritid.

Läs också: Det var så här det började

Under förra veckan sattes rinken upp och arenan fick konstgräs.

– Det är fantastiskt roligt att vi fått en multiarena till Ullånger, säger Anna Sundkvist som är både klass- och gymnastiklärare på Ullångersskolan

Hon säger att redan i fredags eftermiddag, när hantverkarna var fädiga med bygget, togs den i bruk av glada elever.

Vi har tidigare berättat om projektet som hade en budget på 500 000 kronor. Ett projekt som bland annat diskuterats i Landsbygdsrådet. Pengarna kommer från de så kallade centrumförnyelsepengar kommunen avsatt till olika satsningar i ytterområdena.

Ullånger, Nyland och Nordingråvallen är orter som också får ta del av de projektpengarna. Redan tidigare har "Generationernas park" byggts i Ullånger i samma satsning.

Läs också: Generationernas park

Det är väldigt praktiskt att kunna använda arenan till så många olikla sporter, innebandy, fotboll, basket och handboll, säger Anna Sundkvist.

Vintertid spolas också rinken för att då förvandlas till hockeyplan/skridskobana.

Multiarenan byggdes ovanpå den gamla hockeyrinken och praktiskt då är att man redan hade en belysning.

– Jag tror absolut att arenan kommer att användas också en hel del på fritiden, även utanför skolan. Redan tidigare har det varit många vuxna med barn här på kvällar och helger, bland annat för att åka skridskor.

Läs också: Därför vill man ha en multiarena öven i Bollstabruk

Multiarenan är 20 gånger 40 meter stor.

Förhoppningar finns också i Bollstabruk om att det även där ska byggas en multiarena längre fram.

■ ■ För mer nyheter om Kramfors, klicka här – och följ Allehanda.se Kramfors på Facebook.