Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MTV sänder stjärnspäckad Haiti-gala

Stjärnorna fortsätter att sluta upp för jordbävningsdrabbade Haiti. Nu är det klart att en stjärnspäckad insamlingsgala, som leds från Los Angeles av George Clooney, även kan ses i Sverige - MTV sänder "Hope for Haiti" klockan 02:00 natten till lördag, skriver Aftonbladet.

Och det är musikvärldens allra största som uppträder på galan. Klara artister är bland andra Bruce Springsteen, Taylor Swift, Justin Timberlake och Alicia Keys.

Programledaren George Clooney får hjälp av CNN-reportern Anderson Cooper från Haiti, och från New York medverkar Wyclef Jean, som själv är född i Haiti. Jay-Z, Bono och "Twilight"-stjärnan Robert Pattinson medverkar via länk från London.

Andra stjärnor som medverkar, bland annat genom att svara i telefon, är Brad Pitt, Zac Efron, Sandra Bullock, Renee Zellweger, Colin Farrell och Courteney Cox.

Pengarna som samlas in i "Hope for Haiti" går till en rad hjälporganisationer. Artisternas framförda låtar kommer dessutom att säljas på Itunes till förmån för de drabbade.