Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MP: Vi gör skillnad – 85 procent av våra förslag uppfyllda

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Svar till B S Vikén som i Allehanda 3 september frågar sig vad som hänt med Miljöpartiet. 

Tyvärr finns många missuppfattningar om vad Miljöpartiet påstås ha gjort och inte gjort. Men Dagens Nyheters utvärdering för riksnivån nyligen visar att hela 85 procent av de 231 förslag vi gick till val på 2014 är helt eller delvis genomförda, trots att vi bara varit ett litet parti i en minoritetsregering. Det är mer än vad hela alliansregeringen lyckades med mandatperioden innan.

För miljön har vi bland mycket annat fördubblat miljöbudgeten, infört flygskatt och genom regeringen fått igenom vårt förslag på skärpning av EU:s utsläppshandel, vilket beräknas ha en mångdubbelt större effekt än hela Sveriges årliga klimatutsläpp – priset på utsläppsrätter har redan fyrdubblats efter det.

Vår ledstjärna är fortfarande den gröna ideologin, där vi prioriterar miljö högst eftersom det är grunden för allt annat. Samtidigt tar vi socialt ansvar här och nu. B S Vikén tar upp LSS och där vill vi i Miljöpartiet nu satsa över 1 miljard extra så att alla som behöver stöd enligt LSS ska få det.

Jämför gärna partiernas valmanifest på olika nivåer, där det konkret står vad partierna vill genomföra kommande fyra år. På mp.se/harnosand finns vårt 40 sidor långa kommunprogram med mycket information om vad vi gjort och vill göra. Så vi är väl förberedda för att fortsätta göra skillnad för en ljusare framtid.  

Göran Hådén

Nr 2 på MP Västernorrlands valsedel till riksdagen 

Nr 2 på MP Härnösands valsedel till kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel