Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MP: Stort misslyckande av regeringen

Miljöpartiets språkrör Peter Eriksson anser att det är ett stort misslyckande för regeringens och Maud Olofssons politik att General Motors bestämt sig för att lägga ned Saab.

"När det fanns en möjlighet att medverka till att få fram en långsiktig ägare, så valde man att ligga lågt och inte göra någonting. När Olofsson till sist engagerade sig var det för sent", säger Peter Eriksson i ett pressmeddelande.

Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin säger att hon utgår från att regeringen nu gör allt som står i dess makt för att stötta och att regeringen har en plan för vad som ska göras i Trollhättan och för svensk industri.

Det är ingen hemlighet att vi i S haft många synpunkter på vad regeringen inte har gjort och borde ha gjort, framförallt i början på krisen. Men nu handlar kraven på regeringen om hur man agerar mot GM och vilka resurser man sätter i Trollhättan och för svensk fordonsindustri och för underleverantörerna, säger Sahlin.

Det som regeringen hittills skjutit till med anledning av krisen i den svenska bilindustrin är helt otillräckligt, anser hon.

Regeringen borde till att börja med ha använt de resurser som fanns i paketet för fordonsindustrin och den borde kanske inte ha börjat med att prata ned betydelsen och värdet av Saab, säger Sahlin.

Vänsterpartiets ledare Lars Ohly vill inte recensera regeringens agerande i Saabfrågan:

Det är inte läge för det. Nu handlar det om att förhindra en katastrof i Trollhättan och försöka påverka utvecklingen i västra Sverige.