Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MP: "Kom ihåg till nästa val vilka partier som ville införa klimatskatt på flygresor"

Vad har samtliga riksdagspartiers väljare gemensamt? Jo, enligt en färsk Sifo-undersökning vill de ha en klimatskatt på flyget. Tyvärr vill inte riksdagsmajoriteten, Alliansen och SD det. En del vill ha olika undantag i utformningen och det kan förstås diskuteras, men vi måste komma ihåg två saker då.

Skatter har alltid någon form av problematisk effekt som kan upplevas orättvis. Det är ofrånkomligt i vårt komplexa samhälle. Det finns inga perfekta skatter, men de är ofta ändå tillräckligt bra.

■■ För fler insändare, klicka här.

Som helhet bidrar flygskatten till ökad rimlighet och rättvisa. Inte minst mot kommande generationer, utsatta människor i andra länder som de hundratals som varje dag dör på grund av klimatförändringar redan nu, samt djuren och naturen. Många drabbas av flyget utan att kunna påverka.

I riksdagen är det alltså endast MP, S och V som håller med svenska folket om att vi bör införa klimatskatt på flyget. Kom ihåg det när vi väljer politiker igen 2018.

Görn Hådén

Partistyrelseledamot (MP)

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel