Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MP håller stormöte i Härnösand om migrationen: "Det jobbet som gör skillnad"

I höstas skärptes migrationspolitiken och språkröret Åsa Romson föll i tårar.
I dag har miljöpartiet stormöte – i Härnösand – för att diskutera just de frågorna.
– Därför kan vi både gråta över omänskliga politiska beslut och samla kraft för att envetet hitta lösningar, säger Åsa Romson enligt Expressen.

Läs också: Romson (MP) i asylfrågan: "Ett kryssningsfartyg är ett ställe det går att bo på"

Totalt möts mer än 300 miljöpartister i dag, över en så kallad dialogkonferens, där de samlas i tre städer – Malmö, Västerås och Härnösand – och diskuterar flyktingpolitik.

Anledningen är den här, enligt inbjudan:

"Bakgrunden till konferensen är regeringens besked i november om tillfälliga restriktiva regler för det svenska flyktingmottagandet. Många medlemmar har efterfrågat möjligheter till dialog med anledning av detta."

I höstas fick de vika sig i sin generösa flyktingpolitik, när Socialdemokraterna drog i bromsen. När beslutet meddelades föll Åsa Romson i tårar.

De som bjudits in till det pågående mötet är kommunalråd, landstings- och regionråd, riksdagsledamöter och representanter från bland andra Grön Ungdom och Gröna Studenter.

Läs också: Åsa Romson: "Amanda Lind är ett av våra stjärnskott"

Tillsammans vill de ta fram förslag som bland annat kan höja Sveriges kapacitet i flyktingmottagande, och för att lättare smälta in nyanlända i landet.

– Nu måste vi hitta vägar framåt. Jag har väldigt stora förväntningar på den här dagen, säger migrationspolitiska talespersonen Maria Ferm, till TT.

Åsa Romson inledde konferensen, som över videolänk sammankopplar orterna, och drog då applåder efter sitt anförande.

– Jag är som mest stolt över att företräda ett grönt parti när jag ser hur vi orkar med att ta avstamp i engagemanget för mänskliga rättigheter och fokuset på barnen som har rätt till samhällen som ger dem framtid, sa hon enligt Expressen och fortsatte:

– Det är det jobbet som gör skillnad för människorna här och nu. Därför kan vi både gråta över omänskliga politiska beslut och samla kraft för att envetet hitta lösningar.

Mötet håller på mellan 10 och 17.30.

Läs också: Ledare: "Nu kommer 08:orna och stjäl Amanda Lind också..."