Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför kör kvinnor bättre än män – på snö

/

Fler män än kvinnor har kört av vägbanan på grund av halt väglag.

Annons

Män tycker i högre utsträckning än kvinnor att det är roligt att köra bil på vinterväglag. Det visar en undersökning som motorsajten bythjul.com gjort.

Enligt undersökningen uppger 51 procent av de tillfrågade kvinnorna att de tycker att det är obehagligt att köra bil på vinterväglag. Motsvarande siffra bland män är 19 procent.

I stället tycker 12 procent av männen att det rent av är roligare att köra bil när det är vinter. 11 procent tyckte till och med att det var "fantastiskt".

– Tycker man, som kvinnor, att vinterkörning är obehagligt tar man det mer försiktigt. Att ha bra däck som är anpassade till väglaget är naturligtvis oerhört viktigt men utöver det är det körstilen som är avgörande för trafiksäkerheten. Kör som en kvinna i vinter så kör du mer säkert, säger Torkel Hallander, VD på Bythjul.com, till Expressen.

Av undersökningen framgår också att halka är det bilister är mest rädd för på vinterväglag. Kvinnor uppger i högre utsträckning att de är rädda för att köra i mörker medan män snarare är rädda för dålig sikt. 

Mer läsning

Annons