Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adam byggde om Mustang till A-traktor – många häftiga åk på motorfesten i Ramsele

Tusentals bil- och motorintresserade fyllde under lördagen gatorna i Ramsele. Det är tjugonde året i rad som veteranbilsdagen anordnas av Ramsele Motorhistoriker.

Annons

Gatorna i Ramsel var fyllda av alla bilar av alla möjliga modeller.
Rekordet från i fjol på 460 utställda fordon tros ha tangerats under lördagen.

Upp emot 460 bilar och motorcyklar var utställda vid hembygdsgården i Ramsele under lördagens veteranbilsdag, en tangering av rekordet som sattes i fjol. Dethär är ett av arrangemangen i Ramsele som drar allra mest folk, arrangörerna uppskattade det till över 2000 besökare.

– Det är alltid kul att se fordonen och besökarna efter allt jobb man lägger ner, säger Sven Bjur, ordförande för Ramsele motorhistoriker.

Bland de över 450 fordonen fanns många guldkorn. Rickard Alavas och Margareta Nordlanders Dodge Challenger 440 Sixpack från 1970 var en av dem och tog hem första pris i kategorin "People's choice". En annan bil som säkert gör många motorintresserade ungdomar avundsjuka var Adam Abrahamssons specialbyggda A-traktor, en Ford Mustang från 74.

Läs också:

Succé för Ramsele fordonsträff

Junsele Midsummer Meet slog rekord – är en växande folkfest: "Vi är jäkligt nöjda"

Adam Abrahamsson och hans häftiga A-trakor, en ombyggd Ford Mustang.

– Vi besiktade den i onsdags, innan dess hade jag och pappa jobbat 35 timmar i sträck för att få den färdig, berättar Adam.

Totalt har det lagts ungefär 1000 timmar på bilen för att omvandla den till en A-traktor som den är i dag, som 16-årige Adam får köra. Pappa är plåtslagare och har hjälpt till med karossen, men Adam har också gjort mycket själv, berättar han. Nu längtar han efter att få köra den.

– Jag har bara hunnit köra fyra mil, och tre av dem var när jag körde hit från Näsåker, säger Adam.

Veteranbilsdag i Ramsele.

Andrapristagaren i kategorin

Under dagen anordnades flera aktiviteter, bland annat modevisning och musikframträdanden. Martin Häggström, känd från Svensktoppen nästa som han vann för några år sedan, framförde sina pricksäkra Tom Jones-covers.

Från klockan fyra väntade cruising och centrala Ramsele bokstavligt talat fylldes med bilar och motorcyklar från i stort sett hela det förra seklet – och lite till. En motordriven soffa gick att skymta längs med Strömsundsvägen. På kvällen fortsatte festen, bland annat till musik av Unkool Hillbillies.

En ovanlig syn, en motoriserad soffa.
Topp tre i kategorin

Husvagn med mycket krom.

Kalle Johansson torkar bort lite regnstänk från sin Mercedes Benz 107 från 1972.

Bjarne Svendsen från Hudiksvall tankar sin Jaguar E-type-69, borzoien Alexeij väntar tålmodigt i framsätet.

Martin Häggström, artist.

Ingen bilträff utan lite bränt gummi.

Veteranbilsdag i Ramsele.

Mer läsning

Annons