Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mordmisstänkt tidigare dömd för dråp

Den 47-åriga kvinna som misstänks för att ha anlagt dödsbranden i Grängesberg nekar till anklagelserna.

Kvinnan är tidigare dömd för dråp.

Under onsdagseftermiddagen hördes kvinnan om lägenhetsbranden där hennes jämnårige make omkom. Hon är anhållen misstänkt för mord alternativt grov mordbrand.

Min klient förnekar anklagelserna. Hon har inte dödat honom och hon har inte tänt eld på lägenheten, säger hennes advokat Thomas Carlstedt till TT efter förhöret.

Åklagaren Christoffer Magnusson väntas ta beslut under torsdagen om han ska begära den 47-åriga kvinnan häktad.

Polisens tekniker har börjat undersöka den brandskadade lägenheten för att hitta eventuella spår som kan förklara hur branden började.

Det var i måndags kväll som Räddningstjänsten larmades om att det brann i en lägenhet i ett hyreshus i Grängesberg. När brandkåren kom dit var branden fullt utvecklad. I lägenheten hittades en man död.

Kvinnan är tidigare dömd för våldsbrott. Under 2003 dömdes hon till tio års fängelse av tingsrätten för mordet på en 49-årig man i Arboga. I hovrätten ändrades rubriceringen till dråp och straffet sänktes till åtta års fängelse, skriver Bärgslagsbladet/Arboga Tidning på nätet.