Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mordmisstänkt deltog i minnesstund

En 35-årig man, som misstänkts för inblandning i dubbelmordet där offren hittades i en utbränd bil, deltog i familjens minneshögtid för de döda, rapporterar TV 4 Nyheterna Värmland.

De två svårt brända kropparna hittades i bilens bagageutrymme på en viadukt ovanför motorväg E 6 vid Getinge utanför Halmstad sent på kvällen den 6 januari. Bara ett av offren är ännu med säkerhet identifierat, bilägarens 25-årige son. Det andra offret är sannolikt en 42-årig man.

35-åringen, som är anhållen i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkt för mord, kom till minneshögtiden i Värmland och presenterade sig som vän till de mördade.

Han kom hit, vi lyssnade på honom och tröstade honom när han grät, säger 42-åringens bror till tv-stationen.

Enligt polisen finns det en koppling mellan 42-åringen och den mordmisstänkte 35-åringen.

Männen mördades enligt polisen genom grovt våld på en gård mellan Genarp och Dalby i Lunds kommun. Polisen utgår också från att flera personer varit inblandade i morden. Ett stort jordlager har bland annat fraktats bort från mordplatsen, troligen med släpkärra och för att undanröja spår från fastigheten.

35-åringen är tidigare dömd för flera mindre narkotika- och trafikbrott och togs i mitten av september av tullen vid Öresundsbron med en mindre mängd kokain, en utredning som inte avslutats.