Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mordmisstänkt deltog i minnesstund

Annons

En 35-årig man, som misstänks för inblandning i dubbelmordet där offren hittades i en utbränd bil, deltog i familjens minneshögtid för de döda, rapporterar TV 4 Nyheterna Värmland.

De två svårt brända kropparna hittades i bilens bagageutrymme på en viadukt ovanför motorväg E 6 vid Getinge utanför Halmstad sent på kvällen den 6 januari. Bara ett av offren är ännu med säkerhet identifierat, bilägarens 25-årige son. Det andra offret är sannolikt en 42-årig man.

35-åringen, som är anhållen i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkt för mord, kom till minneshögtiden i Värmland och presenterade sig som vän till de mördade.

Han kom hit, vi lyssnade på honom och tröstade honom när han grät, säger 42-åringens bror till tv-stationen.

Enligt polisen finns en koppling mellan 42-åringen och den mordmisstänkte 35-åringen.

Männen mördades enligt polisen genom grovt våld på en gård mellan Genarp och Dalby i Lunds kommun. Polisen utgår också från att flera personer varit inblandade i morden. Ett stort jordlager har bland annat fraktats bort från mordplatsen, troligen med släpkärra och för att undanröja spår från fastigheten.

35-åringen är tidigare dömd för flera mindre narkotika- och trafikbrott och togs i mitten av september av tullen vid Öresundsbron med en mindre mängd kokain, en utredning som inte avslutats.