Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mordmisstänkt byter advokat

Den 34-årige man i Falun som misstänks ha mördat sin två år yngre sambo fick på måndagen Peter Althin som ny offentlig försvarare.

Mannen har en längre tid varit missnöjd med sin förre försvarare som inte lyckats få ut honom från häktet och därför har han gjort ett nytt försök genom att begära advokat Peter Althin som ny försvarare. Advokatbytet blev klart på måndagen då Falu tingsrätt beslöt att bevilja hans begäran.

Som skäl för att byta försvarare anger 43-åringen i ett brev till tingsrätten att han inte längre har något förtroende för sin advokat.

Han skriver också att han vill byta advokat " på grund av att målets karaktär är sådant att bästa möjliga specificerad brottsmålsadvokat skall anlitas".

Mannen har suttit häktad i drygt två månader och mycket tyder på att han får sitta ännu en tid innan polisens utredning är klar. Polisen väntar närmast på besked från Statens Kriminaltekniska Laboratorium (SKL) om resultatet av en teknisk analys. Svaret dröjer till efter årsskiftet och väntas få stor betydelse för om åklagaren ska väckas åtal mot 34-åringen eller inte.

Eventuellt hålls på tisdagen ännu en omhäktningsförhandling mot mannen. Allt beror på om han begär en sådan men det hade han sent på måndagen ännu inte gjort genom sina nya försvarare advokat Peter Althin.

Blir det en ny förhandling kommer åklagaren att lägga fram ny bevisning inför rätten.

Det gäller uppgifter som visar att 34-åringen inte talar sanning när han säger att han blivit kidnappad. Han har hörts om de nya uppgifterna men han vidhåller fortfarande sin berättelse trots att den är orimlig, säger åklagare Nicklas Eltenius till TT.