Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mordgåta på Ulvön är årets sommarföljetong i ÖA: ”Jättekul med stark lokal förankring”

Artikel 2 av 4
Lina Areklew skriver deckare om Höga kusten
Visa alla artiklar

Ond bråd död i midsommartid – på Ulvön.
I sommar får ni ÖA-läsare Lina Areklews deckardebut "Ur askan" som följetong i tidningen.

”Ur askan” är den första delen i Areklews Höga kusten-serie om Ö-vikspolisen Sofia Hjortén. Handlingen utspelar sig huvudsakligen i Örnsköldsviks kommun under en dryg vecka kring midsommar 2019, men väver på ett spännande sätt även in ett kristet sommarläger för barn på Ulvön år 1979 samt Estoniakatastrofen år 1994.

När jag fick ”Ur askan” i min hand, läste jag ut den på två kvällar. Den är en riktig bladvändare och har en stabil story. Miljön är som sig bör i en sommardeckare småputtrig och Lina Areklew lyckas dessutom på ett förtjänst fullt sätt fånga flera "Ö-viksklassiker". Såväl Port 9 och Elvy Söderström, som den uppstoppade björnen i polishuset finns med i handlingen. Areklew kan sitt Ö-vik!

Det känns jätteroligt att kunna bjuda er läsare på sommarläsning med så stark lokal förankring. Varje måndag till fredag (förutom midsommarafton) med start i dag och hela sommaren ut kan du läsa ”Ur askan” som följetong i ÖA. Delarna återfinns både i papperstidningen och e-tidningen.

Trevlig läsning!