Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Morddömde 28-åringen vill ha lägre straff

Den man som dömts för mordet på Pizzeria Pinocchio i Härnösand i januari överklagar nu till hovrätten. Mannen håller fast vid att han inte gjort sig skyldig till mord.

Däremot erkänner 28-åringen vållande till annans död, som ger ett betydligt lägre straff. Han har under hela utredningen hävdat att dödsskjutningen handlat om en olyckshändelse och att skottet gick av i samband med lek.

Efter skottet åkte mannen i sin bil till Örebro, där han självmant anmälde sig hos polisen.

- Det hör till bilden att när den avlidna hittades död i lokalerna konstaterades av tillkallad polis och läkare att dödsfallet hade naturliga orsaker. Inte förrän åtta timmar senare, när polisen i Örebro rapporterade om att mannen av misstag skjutit sin bästa vän i Härnösand, fick saken en helt annan vändning, skriver mannens advokat i överklagan.

Mannen hävdar att han inte på något sätt försökt att dölja de spår han lämnat på platsen, i form av fingeravtryck och cigarettfimpar. Inte heller har han försökt att fly, gömma sig eller göra sig av med pistolen.LENNART LUNDBERG
070-663 48 60

Webbredaktör:
SOFIA FJÄLLSTRÖM
070-650 66 51