Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mord och protester i Grekland

Annons

Greklands regering hyllas i Bryssel - men definitivt inte i Aten, där tusentals återigen strejkar och protesterar mot åtstramningarna.

Samtidigt upprör mordet på en antifascistisk hiphopartist.

34-årige Pavlos Fyssas - känd under namnet Killah P - höggs ihjäl i förorten Amfiali natten mot onsdagen. Angriparna, minst 15 stycken, pekas ut som anhängare till nynazistiska Gyllene gryning.

En 45-årig man har gripits och partilokaler fått påhälsning av polis.

Den misstänkte har erkänt och erkänner också att han har en särskild politisk koppling, sade en polis till nyhetsbyrån AFP.

Mordet har väckt nya krav på att förbjuda Gyllene gryning. Under demonstrationer som hölls på onsdagen, i samband med ännu en generalstrejk mot åtstramningspolitiken, ropades slagord även mot fascismen. Polisen använde tårgas mot demonstranter i Keratsini i västra Aten, men också i Thessaloniki och Patras.

Gyllene gryning har ökat i popularitet under krisen. Regeringen - och EU-ledningen i Bryssel - säger sig dock tro och hoppas på bättre tider.

Jag vet att Greklands medborgare kämpar under extremt utmanande och svåra förhållanden, men jag tror nu att vi kan se ljus i änden av tunneln, sade EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso till premiärminister Antonis Samaras i tisdags.

Mer läsning

Annons