Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Molins sköt guldet till Malmö

Annons

Återvändare i somras.

Guldmakare under hösten.

Guillermo Molins blev stor matchhjälte med båda målen när Malmö FF säkrade SM-guldet via 2-0 mot Elfsborg.

Två mål senast, två i dag. Helt underbart, säger 25-åringen.

Efter skadebekymmer och en allmänt besvärlig tid som proffs i Anderlecht och som utlånad till Real Betis återvände Guillermo Molins till Malmö FF i augusti.

Två vackra mål, hans sjätte och sjunde fullträffar i höst, senare hade hemkomsten krönts med ett SM-guld.

Det är som natt och dag. Det har varit två tuffa år, säger han. Underbart. Man får chansen direkt, nu är det sju mål på nio-tio matcher. Det känns skitbra.

Bredvid Molins, i spelargången på Borås Arena, har lagkamraterna bildat en cirkel och firar högljutt samtidigt som de hoppar jämfota.

Här ser man vilka som inte vunnit tidigare, konstaterar Molins med ett brett leende.

Själv var han med om MFF:s guld redan 2010. Men känslorna går inte att ta miste på den här gången heller.

Det är skönt på olika sätt. Det här känns mer som en liten revansch för mig. Jag började året tufft, nu får jag avsluta på ett fint sätt, säger han och fortsätter: Elfsborg gör det bra också, men vi vinner rättvist tycker jag. Det är lite chock nu, inte så mycket glädje. Jag trodde inte att vi skulle bli mästare i dag faktiskt.

Drömmål via ribban

Men hans drömmål visade till slut vägen, sedan Malmö öppnat matchen i rasande guldjagande tempo.

Det dröjde till den 36:e minuten, då Molins tog emot en djupledsboll på vänsterkanten, bröt in i straffområdet och klippte till - ribba in i krysset.

Mål i den 70:e minuten klarade han dock utan ramträff, med en vacker chipp som gjorde honom till tvåmålsskytt - precis som mot Brommapojkarna i förra omgången

Kanske borde det vara slutsnackat om att han hellre spelar som ytter, medger Guillermo Molins.

Vi får se, det är Rikard (Norling) som bestämmer. Säger han i januari att "vi kör försäsongen som forward", då får jag rätta in mig i ledet bara.

Samtidigt som orkanvindarna i stormen Simone drog in över Skåne och Halland bjöd Borås på enbart ösregn. Av farhågorna om att matchen - och därmed ett eventuellt guldavgörande - skulle få skjutas upp blev därmed inget kvar.

För tidig stormning

Förutsättningarna, det usla vädret borträknat, var tuffa - hembesök hos fjolårmästarna. Men Malmö FF fick närmast hemmamatch ändå när tusentals supportrar trotsade stormen och tog sig upp till Borås.

Matchen slutade, i alla fall tillfälligt, i kaos, när MFF-publiken stormade planen ett par sekunder för tidigt sedan massan missuppfattat en avblåsning.

Men till slut kunde jublet bryta ut på riktigt. Guldet var hemma i Malmö igen.

Och festen kunde börja.

Jag är redan hes, avslutar Molins.

Mer läsning

Annons