Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moliden fortsatt i toppen

Moliden kan ta sommarledigt som serietvåa i division 2.

Efter Niklas Lundbergs hårblås i halvtid hemma mot Härnösand var laget som pånyttfött.

– De tog sig i kragen, säger Molidentränaren efter 3–1-segern.

Annons

När domaren Julia Domeij Lindberg blåste av för halvtidsvila på Molidens IP på tisdagskvällen var det inte mycket som talade för Moliden.

Gästande Härnösand hade förvisso bara en 1–0-ledning – en ledning som de dessutom fått till skänks efter en målvaktstavla – men det var inget snack om vilket lag som hade grepp om tillställningen.

– Första var en tragedi, det var det sämsta vi har presterat i år, säger Niklas Lundberg, som höjde rösten i omklädningsrummet i halvtid.

– Jag tyckte att det var rent sagt bedrövligt, och det fick de höra rejält. Likväl som de får höra när de gör någonting bra, måste de få höra när de gör någonting dåligt.

Spelarna tog åt sig av kritiken – och kom ut och kvitterade omgående. Beatrice Boström hittade Emma Edmark med ett inlägg från vänsterkanten och Edmark krutade på direkt.

Därefter blev den andra halvleken snarlik den första, med skillnaden att det nu var Härnösand som uppträdde mjäkigt medan Moliden fick bättre ordning på saker och ting.

– De (Moliden) höjer sig och det blir en sådan effekt. De blir lite kaxigare samtidigt som vi blir tveksamma. Men jag tycker att vi kämpade på bra ändå. Jämfört med senast (1–1 mot Själevad 2) gör vi en jättebra match den här gången, säger Benny Ödlund, HSK:s tränare, som menar att hans lags oförmåga att göra mål blev lagets fall på tisdagen.

– Vi hade faktiskt bara två skott på mål på alla de lägen som vi skapade i första halvlek.

Fällde Härnösand gjorde även firma Emma Edmark/Beatrice Boström. 21 minuter in i andra halvlek kom 2–1, och precis som vid första målet var det Edmark som förvaltade ett inspel från Boström. Och fem minuter senare gjorde skyttedrottningen Boström allt på egen hand och pangade in 3–1.

– Emma är fantastiskt duktig, hon har gått från klarhet till klarhet. Och Bea är ju alltid farlig, konstaterar Niklas Lundberg, som med glädje ser tillbaka på våren:

– Vi har häng på toppen och är obesegrade hemma. Det finns inte mycket att klaga på.