Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Moliden ångar på i division 2

Moliden fortsätter att imponera i säsongsupptakten av division 2.
3–0 borta mot Brunflo var femte raka matchen utan förlust.

Annons

– Det har börjat riktigt bra och mot Brunflo gör vi återigen en stabil insats, menade tränaren Niklas Lundberg.

Moliden började bäst och skapade flera bra chanser under den första halvtimmen. Beatrice Boström hade ett par men brände samtliga.

Till sist kom ändå 1–0 och det var just Bea Boström som gjorde målet. Fri med målvakten valde hon att finta bort denne för att sedan rulla bollen i tomt mål.

– Vi var spelförande och också det lag som skapade mest och bäst. Samtidigt var Brunflo inte ofarliga och de hade ett par kontringar som var farliga, menade Lundberg.

Moliden hann också göra 2–0 innan paus. Ett vackert mål där Emma Edmark mötte Malin Lindströms fina inlägg och på ett tillslag dundrade bollen i nät.

– Vi borde ha stängt matchen helt före paus om man ser till alla vassa chanser men samtidigt får man vara nöjd med 2–0 på bortaplan, tycket Niklas Lundberg.

Matchen avgjordes definitivt direkt i upptakten av den andra halvleken då 3–0 målet föll. Sara Mähler drog till från distans och fick se bollen sitta i nätet. Med det tog Moliden sin fjärde seger i den femte matchen och toppar med det serien. Mer imponerande är kanske att laget bara släppt in ett mål så här långt.

Innermittfältarna Sara Mähler och Sara Hellström gjorde en mycket bra match och stack ut lite extra i ett Moliden som surfar på en riktig framgångsvåg för tillfället.

Division 2 Mellersta Norrland

Brunflo-Moliden 0–3 (0–2)

Beatrice Boström, Emma Edmark, Sara Mähler.