Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Möjligheterna att åka kollektivt har försämrats ordentligt vissa sträckor"

Svar på "Vi tar dina synpunkter med oss", Ordet fritt 6 mars.

Linje 50 fungerar bättre än Linje 10 på sträckan Härnösand-Örnsköldsvik och nu finns det möjlighet att bo i Höga Kusten och åka kollektivt till arbetet både i Härnösand och Örnsköldsvik.

Men har det blivit bättre mellan Härnösand och Örnsköldsvik, så har möjligheterna att åka kollektivt från Höga kusten till Umeå och Sundsvall försämrats ordentligt.

Det som definitivt blivit sämre är alltså färdmedelsbytena och konsekvenserna av dessa. Vissa övergångstider är så tajta att man knappast hinner fixa biljett via biljettautomaterna. Då måste man vänta med att lösa biljett, tills man kommer på tåget.

Tågkompaniet tillåter att man använder Din turs reskortet, SJ gör det inte. Men för båda gäller att biljetten är dyrare om man löser den på tåget – 10 procent dyrare på Tågkompaniet.

■■ För fler insändare, klicka här.

Vem är det som ytterst ansvarar för att det ska gå lättare att åka kollektivt till/från Höga kusten – Kollektivtrafikmyndigheten eller länsstyrelsen? Båda har ju ökat kollektivt åkande i sina visioner.

En väsentlig del av detta bör väl också vara att underlätta bytet tåg/buss..?! Vem tar initiativ till att försöka förbättra kollektivtrafikmöjligheterna till/från Höga kusten, det vill säga ge oss bättre övergångstider buss/tåg?

Länsstyrelsen har ju Höga kusten som en av tre prioriterade besöksdestinationer i länet i sin utvecklingsplan för åren 2014-2021. Flera stora insatser pågår för att utveckla och förbättra tillgängligheten i Höga Kusten med dess olika målpunkter.

Vi har ju också fått fina entréer, väl röjda stigar och övernattningsmöjligheter i nationalparken, men då borde man ju också kunna utnyttja detta via kollektivtrafiken. Åk mer buss!

KAANNO

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel