Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Modotränaren: Vi går för vinst i finalspelet

Modo Hockey är ett av Europas fyra bästa lag.
– Vi går för vinst i finalspelet, säger tränaren Mikael Nilsson efter succén i Österrike.
Modo vann samtliga tre matcher i den andra gruppspelsomgången i European Women Champions Cup.

Modo ska försöka få finalspelet till Ångermanland.

– Vi får inte spela i Fjällräven Center, men Kramfors skulle vara perfekt. De har en bra hall (Latsbergshallen) och bra förening, säger Mikael Nilsson.

I Dornbirn visade det unga Modolaget än en gång vilka vinnarskallar man är.

– Vi gjorde två kanoninsatser i helgen. Vi mötte två mycket starka lag som var tvåa (Lions) och fyra (Planegg) i cupen i fjol.

Italienska Bolzano E besegrades ju med hela 10–0 i fredags. I går vände Modo 1–2 till 3–2 i tredje perioden mot ZSC Lions från Schweiz.

– Lions spelade mycket disciplinerat, bra försvarsspel och var intensiva. Det bästa laget vi någonsin mött och vi var illa ute. Men vi är starka och i tredje perioden var det inget snack. Vi fick ordning på spelet, mer rakare, och dessutom fällde vår starka fysik avgörande.

Modo vann sista matchen mot tyska ESC Planegg med 8–3 efter fyra mål i power play. Modo gick ifrån i andra perioden när man satte fyra mål på drygt tio minuter.

– Planegg hade bra forwards och de gick hårt på kontring. De tog ledningen och hade två frilägen i första. Valentina (Lizana) var bra i målet igen. Vi pratade i paus om att ta djup med backen. Andra perioden var jättebra och vi gjorde fina mål. Vi har ett bra power play och vid några mål hade vi fem till tio pass.

Modotränaren Mikael Nilsson är mäktad imponerad av sitt lag.

– Vilka vinnarskallar. Det här laget är pumpat med självförtroende. De har väldigt bra fysik och vi tröttnar ut motståndarna. Vi gick på tre femmor i helgen och tolv spelare gjorde mål.

Målvakterna Carolin Hermansson och Valentina Lizana, backen Johanna Olofsson och centern Tina Enström fick de högsta betygen av Mikael Nilsson. De tre sistnämnda kom med i All Star Team.

Finalspelet avgörs 22-24 februari 2013. Modo Hockey, ZSC Lions, Tornado från Moskva (vann i fjol) och finska Kärpät Oulu gör upp om titeln.