Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Modotränaren: "Du får 10 000 kronor om Modo åker ur"

Två mållösa perioder. Sedan kom nådastöten av Växjö som vann med 0–2 och skickade Modo till kvalspel. Då slog Andreas Johansson vad med C Mores kommentator Lars Lindberg.
– Om vi inte spelar i SHL nästa säsong får du 10 000 kronor.

Båda lagen hade mycket att spela om. Modo med kniven mot strupen för att försöka undvika kval samtidigt som Växjö var på jakt efter den sjätte och sista direktplatsen till SM-slutspelet. Trots det blev inledningen allt annat än underhållande.

3878 åskådare hade tagit sig till Fjällräven Center denna afton och fick se en första period som var såväl sömning, temposvag, chansfattig men framför allt mållös.

– Ingen bra period av något av lagen, summerar Emil Pettersson till C More.

Det blev heller inte bättre för Ö-vikslaget. I andra perioden började Växjö rycka upp sig och skapade en del bra målchanser. Inte minst i sina två numerära överlägen där målvakten Adam Reideborn ställdes på prov ett antal gånger. Något han däremot klarade på bästa sätt och såg till att det var fortsatt 0–0 inför tredje.

Läs också: Betygen: Reideborn stack ut

Med sex minuter kvar på klockan kom sedan första målet i matchen. I slottet prickade då Erik Josefsson in 0–1 för Växjö. Ett mål som skulle visa sig bli nådastöten som skickade Modo till kvalspel. För någon vändning kom aldrig. I stället punkterade Alexander Johansson matchen med 0–2 strax därefter som blev slutresultatet.

Modo kommer därmed för andra året i rad få kvala sig kvar i SHL. Tränaren Andreas Johansson var rejält besviken efter matchen och blev måttligt irriterad när han fick frågan om hur de skulle förbereda sig mentalt.

Läs också: Jon Häggqvist: Modo har mycket att slipa på till kvalet

– Hur man ska förbereda sig? Ja, för det första kommer ni (media) lägga den här pressen på oss så gott ni kan eftersom ni älskar dramatik och tycker det är så kul att man kan åka upp och ner. Jag har vart i två kvalserier, en som spelare och en som ledare och det är bara att vara en man, ett proffs, förbereda sig och veta att vi är bättre än alla de lagen. Om vi gör allt vi ska göra. Vi kommer förbereda oss på varenda millimeter.

C More: Skröder var säker på att ni är ett SHL-lag nästa säsong, håller du med?

– Om inte vi är kvar i SHL nästa säsong ska du få 10 000 kronor av mig. Jag vet att det kommer bli en tuff och mental utmaning men jag tror också på mitt lag. Vi kan slå alla lag och har varit i en tuff sits sedan jag kom hit där varje match måste bli vinst.

Läs också: Modo klart för kval – så avgörs vilket lag som står för motståndet