Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modotränaren besviken – och sen igen

/

Modo föll tungt mot Brynäs. Det gjorde att Modos tränare Anders Forsberg blev sen till presskonferensen efter matchen – igen:
– Lite grinigt och surt för tillfället, säger han.

Annons

När Modo förlorade mot Linköping för sex omgångar sedan blev Anders Forsberg sen till presskonferensen efter matchen. Den gången käkade LHC-tränaren Roger Melin korv med bröd i väntan på Modotränaren. Efter lördagens tunga förlust mot Brynäs blev Forsberg sen – igen.

– Jag hade lite åsikter om hur vi släppte till chanser. Jag brukar ventilera det ganska tydligt, oavsett om det är bra eller mindre bra. Jag tar det ganska direkt med gruppen för när jag kommer tillbaka dit in så har de ofta hunnit börja med annat, sade Forsberg.

Modo förlorade en svängig och målrik match mot Brynäs. Första perioden gick spelmässigt till hemmalaget – men Brynäs hade ledningen. Andra perioden blev en total scenförändring där Brynäs dominerade och kunde gå till pausvila med 2–4. I den tredje kom Modo tillbaka och vände till 4–4, men bjöd till slut Brynäs på segern med några enkla misstag.

– Jag tycker att vi bjuder på för mycket i dag. När vi lyckas ta oss upp till 4–4 och känner att vi är på gång, då kommer det ytterligare ett individuellt misstag – som kostar oss matchen. Det är där det viker över till Brynäs fördel. Det svider, framför allt när vi spelar riktigt bra i stora delar av matchen, säger Forsberg som tyckte synd om Linus Ullmark i målet:

– Han får inte mycket hjälp.

Förlusten innebär att det nu endast skiljer en poäng mellan Modo på femteplats och Brynäs på sjundeplats. Kampen om direktplatserna till slutspelet går vidare.

– Jag försöker att se varje match som en enskild händelse. För annars är det lätt att man börjar räkna och kalkylerar på om andra lag ska vinna eller förlora, säger Forsberg.

Annons