Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modoseger i omstarten

/
  • Mattias Ritola i kamp med HV 71:s Anton Bengtsson under onsdagens möte i Kinnarps Arena.

Simon Önerud visade vägen när Modo Hockey inledde 2014 med en tung bortaseger.
– Vi gör en riktigt bra bortamatch, säger han efter segern med 3–2 i Jönköping.

Annons

Släkten är som bekant värst. HV-produkten Simon Önerud inledde årets målskörd för sitt Modo Hockey när han höll sig alert framme på en sargretur som kom efter ett tungt skott från Samuel Påhlsson.

Det betydde 1–0 för bortalaget i den viktiga sexpoängmatchen mot HV71. Med ledning i ryggen blev resan mot de tre bärgade poängen betydligt lättare.

– Det är alltid kul att komma hit. Man har mycket släkt och vänner som är här och kollar. Klart att det är lite speciellt. Man har ju tränat och spelat här i sådär tjugo år. Jag har mycket att tacka HV för när det gäller min utveckling. Men jag fortsätter att utvecklas hela tiden och det går jättebra i Modo för mig nu, säger Simon Önerud.

Läs reprisen av vår liveblogg här.

Simon Önerud var mycket spelsugen i sin gamla hemmaarena. 25-åringen sköt mest i Modo – totalt fem skott mot kassen. Kedjan med Önerud, Peter Öberg och OS-klara norrmannen Kristian Forsberg var riktigt bra.

– Kanske är man lite extra taggad när man kommer hit, men det är inget jag tänker på jättemycket. Det gick bra för mig idag. Jag hade väl bud på några mål till, men ett satte jag i alla fall.

Läs också: Betygen - så bra var Modospelarna

Noterbart var att 1–0 kom i powerplay – en spelform som varit långt ifrån fulländad så här långt under säsongen.

Tränaren Anders Forsberg tycker ändå att det går allt bättre för laget i numerärt överläge.

– Sista månaden har vi varit bra. Vi är nog uppe i runt tjugo procent om vi bara tar de fem-sex senaste veckorna.

Vad blir skillnaden i powerplay utan T.J. Hensick i laget?

– Egentligen tror jag inte det påverkar kvaliteten på vårt powerplay, utan det blir nog ungefär samma, menar Forsberg.

HV71 kvitterade till 1–1 i inledningen av mittperioden efter att Riley Holzapfel smällt in en målvaktsretur. Men Joonas Lehtivuoris dragskott satte omgående tillbaka Modo i ledning. 2–1 kom bara tre minuter efter HV:s kvittering och fick ner hemmalaget på jorden igen.

Inför slutperioden stod matchen och vägde. Men när Niklas Nordgren hittade Mario Kempe med en genial passning kom det matchavgörande målet. Kempe vann sin duell man-mot-man vid bortre stolpen och satte 3–1.

Efter det kunde inte HV resa sig igen, trots att man hade powerplay i fyra raka minuter. Närmare än ett tröstmål med fem sekunder kvar av matchen som fastställde slutresultatet till 3–2 kom man inte.

Simon Önerud lämnar Jönköping med tre poäng i bagaget och ett större avstånd i tabellen till moderklubben.

– Alla bidrar till att sänka dem idag. Det har varit lite upp och ner, men vi har kommit tillbaka både spel- och poängmässigt på sista tiden.

Modo stannar kvar i södra Sverige. På fredag ställs man mot Linköping i Cloetta Center. LHC som för övrigt under kvällen åkte på storstryk borta mot Växjö med hela 7–0 – och fick se sig passerade i tabellen av Modo som nu parkerar på en åttonde plats.

– Vi får fortsätta på Växjös inslagna väg. Klart att de kommer att komma ut extra taggade, men samtidigt blir det en morot för oss med, tycker Simon Önerud.

Inför matchen:
Centern Christopher Bengtsson gör comeback efter skada. Han går in mellan Edwin Hedberg och Adrian Kempe. Kanadensiske backen Richie Regehr är också tillbaka efter sin skada. Han spelar ihop med landsmannen Kyle Cumiskey i första backpar.

Robert Hägg är tillbaka efter JVM och han går in i det andra backparet bredvid Nichlas Torp. Oscar Hedman är sjundeback.

Linus Ullmark vaktar målet.

Modos lag mot HV71:

Målvakt: Linus Ullmark.

Förstafemman: Kyle Cumiskey-Richie Regehr/Mario Kempe-Samuel Påhlsson-Niklas Nordgren.

Andrafemman: Joonas Lehtivuori-Albin Carlson/Simon Önerud, Kristian Forsberg-Peter Öberg.

Tredjefemman: Robert Hägg-Nichlas Torp/Edwin Hedberg-Christopher Bengtsson-Adrian Kempe.

Fjärdekedja: Per-Åge Skröder-Mattias Ritola-Dave Spina.

Sjundeback: Oscar Hedman.

Annons