Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Modos toppvärvning bekräftad – ansluter efter jul: "Vi är jättenöjda"

Hockeypuls avslöjade i går att Modo värvar kanadensiskan Ivana Bilic.
Under tisdagen presenterades den 23-årige backen officiellt.
– Vi är jättenöjda att kontraktera en rutinerad spelare mitt under pågående säsong, säger sportchefen Björn Edlund i ett pressmeddelande.

Hockeypuls avslöjande om backen Ivana Bilic blev under tisdagen bekräftat när klubben presenterade kanadensiskan som sitt senaste nyförvärv.

► (+) Avslöjar: Modos toppvärvning – nordamerikan ansluter efter jul

Den 23-årige backen blev 2016 utsedd till collegeligan NCAA:s bästa back – en utmärkelse som året efter tilldelades Sidney Morin. Bilic var även med i Kanadas U22-landslag under förra säsongen.

Nu hoppas Modo att Bilic ska följa i samma spår som lagets andra nordamerikanskor som har gjort stor succé.

– Hon är en storvuxen back med bra räckvidd och är välutbildad i alla delar av spelet. Hon är bra i uppspelsfasen och tycker om att följa med i anfallsspel där hon även har stor erfarenhet av att styra powerplay. En annan viktig aspekt är att hon är en riktig lagspelare som inte tvekar att täcka skott och jobba hårt för laget, säger sportchefen Björn Edlund i ett pressmeddelande.

Bilic har skrivit på för resten av säsongen och ansluter efter juluppehållet.

– På grund av osäkerheten kring Sidney Morin, där vi inte vet hur många matcher hon missar på grund av landslagsspel, samt att vi har skavanker på några av backarna, behöver vi bredda vår trupp. Exempelvis gick vi runt på fem backar i mötena mot Luleå Hockey och det är ingen långsiktig lösning, säger Björn Edlund.

LÄS OCKSÅ

Chockerande svaren i Damkronorna – halva truppen har funderat på att sluta: "Som en ond cirkel"

► (+) Seger – då sågas Modo-insatsen: "När puckar trillar ner står vi och väntar på bussen"

► (+) Toppen mot botten i SDHL – följ mötet Modo-SDE här

► (+) Sänkte slutligen stockholmarna – Modos matchhjälte: "Får inte till spelet"