Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Modos mardrömssvit mot Skellefteå höll i sig


Det blev ingen revansch för Modo mot Skellefteå som nu vunnit nio raka matcher mot Övikslaget. I Fjällräven Center vände västerbottningarna ett underläge med 2-1 i andra perioden och kunde slutligen vinna med 5-2 efter tre mål i powerplay.


– Där förlorar vi matchen och det ger oss aldrig chansen att komma tillbaka, säger Andreas Johansson till C More.

Det blev en trist och ensidig historia i Skellefteå men i returmötet i Örnsköldsvik var det ett piggare Modo som intog isen. Övikslaget fick också en drömstart i matchen när backen Oscar Hedman, från blålinjen, sköt Modos första skott på mål och som gick in. Ett mål som dessutom var hans första - på ett och halvt år.

Bill Thomas fick sedan ett friläge direkt efter men den gången såg Skellefteåmålvakten Erik Hanses till att hålla tätt. 

När hemmalaget sedan drabbades av en utvisning kunde istället gästerna trycka in kvitteringen. Den tidigare Modospelaren Mattias Ritola fångade då upp en studsande puck i slottet och smällde upp den i nättaket. 

Men det var Modo som skulle gå till paus med en ledning. Drygt tio minuter in i perioden, efter ett par fina passningar, var det Bobby Butlers tur att spräcka en femton matcher lång poängtorka som innebar 2-1 för Modo. 

Det var fortsatt böljande spel och chanser åt båda håll i mittperioden men det var Skellefteå som slutligen tog kommandot och vände matchen. Modo tappade markering i egen zon tidigt i perioden och som straffade sig direkt när Adam Pettersson rakade in pucken bakom Bjurö och därmed kvitterade tillställningen. Gästerna fick seden en ny chans i powerplay och visade ännu en gång varför de ligger i toppen i den spelformen. På en fin passning prickade då Patrik Zackrisson in 2-3 med ett hårt direktskott. 

Modo kämpade febrilt efter en kvittering och skapade ett par bra målchanser men möttes gång på gång av ett stabilt försvarande Skellefteå som höll undan hela vägen till andra gonggongen. 

Någon vändning kom heller aldrig. Modo slarvade bort matchen genom att dra på sig ytterligare två onödiga utvisningar i tredje perioden som innebar ännu ett mål i numerärt överläge för Skellefteå som också slutligen kunde kamma hem nionde raka segern mot Övikslaget med 5-2 på tavlan. Detta efter ytterligare ett mål i tom bur i slutminuten.

– Det är en jämn hockeymatch till spelet där vi inte är lika effektiva. Vi tar två-tre otroligt onödiga utvisningar där de är effektiva i powerplay. Där förlorar vi matchen och det ger oss aldrig chansen att komma tillbaka, säger Andreas Johansson till C More efter matchen.