Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Modos form håller i sig – vände mot Oskarshamn och tog fjärde raka segern

Modo fortsätter att ånga på – och fortsätter att vara ett spöke för IK Oskarshamn.
På lördagen kom tredje raka segern mot smålänningarna sedan Ö-vikslaget vänt ett 0–1-underläge till 3–1 i den tredje perioden.
Victor Ekarv satte det matchavgörande 2–1-målet och kedjekamraten Patrik Karlkvist var segerregissör.

Modo åkte till Oskarshamn i den hockeyallsvenska premiären i höstas och kom hem med tre poäng. Även när lagen gjorde upp i Örnsköldsvik i november var det Ö-vikslaget som knep samtliga tre poäng – även om IKO gjorde en riktigt bra match där och då.

På lördagen var det dags igen för lagen att drabba samman – och frågan var om IKO kunde bryta trenden eller om Modo skulle ta tredje raka segern.

Svaret blev det sistnämnda.

För Plus-kunder: Ny kanonmatch av Wallin – som inte behöver vila trots tio raka matcher: "Har fungerat bra"

Den första perioden var på det stora hela en jämn och tajt historia mellan två välorganiserade lag. Särskilt många målchanser bjöds det inte på, även om Filiph Engsund kom loss i ett friläge redan efter en minut. Isak Wallin stod pall då, men han kunde inte göra så mycket när Victor Löfstedt satte 1–0-målet åtta minuter senare.

Tobias Ericsson tappade pucken på offensiv blålinje och IKO kom i ett två-mot-en-läge. Löfstedt dundrade fram med pucken på högerkanten och försökte spela den i sidled – men istället för en passning blev det mål.

För Plus-kunder: Modo vände och vann borta mot Oskarshamn – så var matchen minut för minut

Victor Berglund täckte längs isen och pucken studsade via honom och in mellan benskydden på Isak Wallin. Oturligt för gästerna, men givetvis glädjande för IKO.

Modo hade sedan ett hyggligt powerplay där Johan Eriksson hade den bästa chansen men IKO kunde gå till pausvila med en 1–0-ledning och även ett litet spelmässigt övertag.

Något spelmässigt övertag var det däremot inte tal för något av lagen i den andra perioden, som var jämn spelmässigt. Det blev 20 täta och emellanåt lite griniga minuter – som dessutom slutade mållösa.

Bästa chansen att näta i mittronden hade Modos Emil Alba som kom fri från egen blålinje men han lyckades inte överlista den stabile Ludvig Engsund i Oskarshamns mål.

Överlistade Engsund gjorde Modo däremot i den tredje perioden – och det tre gånger om, vilket ledde till tre nya poäng mot smålänningarna.

Se också: Modo vände och vann mot Oskarshamn – se höjdpunkterna här

Först ut att näta för Ö-vikslaget var Marcus Oskarsson som satte förlösande 1–1-målet med ett tungt slagskott i krysset i powerplay.

1–2 skickade Victor Ekarv in i öppen bur sedan Patrik Karlkvist snappat upp en retur och snyggt spelat fram Ekarv med en backhandpassning och lurat Ludvig Engsund.

Samme Karlkvist var sedan den som stängde butiken med 1–3-målet som kom i slutet när Oskarshamn jagade på för en kvittering med målvakten uttagen.

Modo var effektiva i sista perioden, samtidigt som Isak Wallin spelade riktigt bra längst bak. Inte minst hade Manuel Ågren ett kanonläge att kvittera i slutet men då klev Wallin fram och stod för en grym plockhandskräddning.

Modo tog i och med detta fjärde raka segern och knappade in på bland annat IK Oskarshamn. Det skiljer nu bara en poäng mellan de två lagen som gjorde upp i Be-Ge Hockey Center på lördagen.

För Plus-kunder: Ramseleprodukten gjorde allsvensk debut mot Modo: "Strävar uppåt i karriären"

MATCHFAKTA

IK Oskarshamn–Modo Hockey 1–3 (1–0, 0–0, 0–3)

Första perioden: 1–0 (09.14) Victor Löfstedt (Niklas Johansson).

Tredje perioden: 1–1 (05.04) Marcus Oskarsson (Emil Molin), spel fem mot fyra, 1–2 (12.56) Victor Ekarv (Patrik Karlkvist, Tommy Enström), 1–3 (18.57) Patrik Karlkvist, mål i tom bur.

Skott: 26–27 (4–8, 9–9, 13–10).

Utvisningar, IKO: 3x2, 1x5, 1x20. Modo: 4x2, 1x5, 1x20.

Domare: Richard Magnusson.

Publik: 2335.