Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modos fina svit sprack

/
  • 2-0 till Skellefteå, Erik Andersson har just gjort sitt andra mål för kvällen, Anton Forsberg i Modo-målet deppar, precis hans lagskompisar.
  • Skellefteå inledde starkt och Anton Forsberg i Modo-målet fick en jobbig kväll.
  • Modo jublar efter att backen Robert Hägg gjort sitt första mål för säsongen genom sitt 1-1.

Modo gjorde säsongens bästa insats i mötena med Skellefteå.

Trots det föll laget med 6-2 och därmed sprack den fina sviten i SHL med nio raka bortamatcher utan förlust.

Annons

– Skulle alla matcher i ligan vara av den här kvaliteten, ja då skulle det vara fulla hus varje gång, konstaterar tränaren Anders Forsberg efter mötet med den suveräna serieledaren.

Trots ett slumpmässigt ledningsmål av västerbottningarna på en målvaktsretur och ett skott från en snäv vinkel, kom Modo tillbaka direkt.

Kvitteringen var för övrigt backen Robert Häggs första seriemål för säsongen och riktigt snyggt. Framför allt Peter Öberg fina dragning och läckra framspelning till målskytten, som fick till en rejäl fullträff.

– Jag är riktigt, riktigt nöjd, vi klev fram och bestämde under långa stunder mot seriens bästa lag i deras hemmaarena.

Modo tog kampen, klev upp högt i banan och bjöd på en match i ett virvlande tempo. Laget vågade verkligen utmana och visade prov på stor respektlöshet.

– Det är glädjande och vi blir bara bättre och bättre. Laget utvecklas hela tiden. Vid ställningen 2-1 till dem kunde lika gärna vi ha gjort mål.

I stället utökade Skellefteå på en styrning.

Trots underläge 1-3 i mittenperioden, vägrade Modo att vika ner sig. Simon Önerud tog till tillvara på en puck som träffat en hemmaback och reducerade till 2-3 i powerplay.

– Det här var en härlig fajt, det luktade slutspel om matchen. Högt tempo, tuffa närkamper och lite smågrinigt, precis som det ska vara.

Ja, lagens lagkaptener, Jimmie Eriksson och Samuel Påhlsson, hade flera dueller och duon fick båda kyla av sig i utvisningsbåset efter en av dem under den första perioden.

Och Påhlsson snackade sedermera till sig tio minuter extra. Så det fanns väldigt mycket känslor i det här toppmötet.

Modo stod upp, och inte bara det. Laget gav mästarna en fajt i åtminstone två perioder och en bit in i den sista.

Tills Melker Karlssons 5-2 mål vill säga. Sedan spelade Skellefteå av den här matchen.

– Ett par av deras mål kändes lite onödiga, skillnaden mellan oss och Skellefteå den här gången, var att de är lite mer rutinerade. De visste när de bara skulle spela ut pucken, eller lägga den till icing, eller ta ett avslut. Det är en lärpenning för oss, spelarna lär sig och blir allt bättre för varje match.

Nu är Modos fina svit på bortaplan bruten, kanske inte oväntat, trots att Skellefteå spelat tre matcher på fyra dagar och dessutom matchade under fredagen.

– Det här är vår bästa match mot dem den här säsongen och det är bara att börja på en ny svit.

Annons