Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Modoikonen Wernblom om uppbrottet och känslorna för klubben: "Känner knappt en jävel"

Magnus Wernblom har sitt tröjnummer i pensionerat och upphängt i taket i Fjällräven Center.
Men någon större relation till Modo har han inte i dag.
– Tyvärr känner jag knappt en jävel i Modo i dag. De har rensat ut allt, säger han till Sportbladet.

Annons

Under många år utgjorde Magnus Wernblom stomme i Modo Hockey tillsammans med spelare som Jan-Axel Alavaara, Anders Söderberg, Andreas Salomonsson och Per Svartvadet samtidigt som han kom fram samtidigt som Peter Forsberg och Markus Näslund.

Första SHL-målet gjorde han också i en kedja tillsammans med de två sistnämnda.

Men trots att det blev 628 SHL-matcher för Modo Hockey, och flest poäng genom tiderna i klubben, har han ingen större kontakt med klubben idag, tio år efter att han meddelade att karriären var över.

– Vi var så länge tillsammans. Visst, det kom nya spelare, men det fanns hela tiden en kärngrupp kvar. Tyvärr känner jag knappt en jävel i Modo i dag. De har rensat ut allt, säger Wernblom till Sportbladet.

Inför säsongen 2004-05, som kom att bli säsongen då NHL-spelare vallfärdade till SHL på grund av lockout, lämnade Wernblom Modo för spel i allsvenskan och Skellefteå. Där blev han snabbt en av lagets största stjärnor och var lagkapten när laget gick upp i SHL och i SHL.

– Vi kom inte överens. De skulle dra ner på det ena och det andra och när de skulle dra ner på min ersättning sa jag nej, nu byter jag klubb. Jag var inte beredd på en lönesänkning, säger han om uppbrottet.

Efter tre starka säsonger i Skellefteå blev det en återkomst i Modo 2007, med högre betalt än när han lämnade.

Men efter en tung inledning på hösten 2008 meddelade Wernblom att det var dags att hänga upp skridskorna på hyllan.

Som en del i de framgångsrika 73:orna, där flera blev framstående spelare, är han en av alla talanger som kommit fram genom Modo Hockeys organisation. En talangfabrik han är orolig för.

– Nu har det varit ett glapp ett tag, om vi ska vara riktigt jävla seriösa. Vi kommer till en viss gräns, sedan tar det lite stopp, tyvärr. Vi, eller dom, måste nog sätta sig ner och se, vad är det som tar stopp? Men det är mycket politik inom hockeyn, och det berör, kanske framför allt vid matbordet. Arbetsgivarna tappar några timmar i arbetskraft dagen före, samma dag, och dagen efter Modo spelar match. säger han till Sportbladet.

► (+) Modoikonen lämnar tränarrollen i Örnsköldsvik Hockey

Wernblom har fått nog – legendaren rasar mot klimatet i svensk hockey: "Det är parodi"

► (+) Hägglund: Modo måste släppa sargen, sluta vara rädda och inte göra arenan så jäkla mysig för gästerna