Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modoförlust med uddamålet

Modo-sviten på fyra segermatcher bröts, Frölunda utökade sin genom 2-1-segern.

Annons

Läs matchen i repris i Livebloggen

– Klart att det var lite surt, vi hade lägen för att åtminstone ta matchen till förlängning, konstaterade Samuel Påhlsson.

Den rutinerade lagkaptenen ledde en verkligt spännande kedja, som utmanade göteborgarna friskt.

Här är betygen till Modospelarna

Med unge supertalangen William Nylander och lurige ryssen Kirill Kabanov, som intressanta parhästar, var enheten en frisk fläkt.

– Jag tycker att vi tillsammans skapade tillräckligt mycket för att göra flera mål. Hur som helst var vi betydligt bättre än senast mot Örebro.

Det osade katt flera gånger under den senare delen av den sista perioden, främst i slutet när Modo tagit ut målvakten och spelade sex mot fyra efter en Frölundautvisning.

– Där hade vi möjligheten, helt klart. Jag tycker att vi över huvud taget spelade riktigt bra i powerplay under hela matchen, vi gjorde det mesta rätt utom målen då.

Vad säger du om dina kedjekompisar, Samuel?

– Kirill är en riktigt rajtare, en avig spelare som kommer allt mer i sitt spel. Beträffande William ser väl alla vilken talang killen är. Båda är ju ganska färska i SHL, och det kommer naturligtvis en miss då och då. Där är det meningen att jag ska ta mitt ansvar.

Trots förlusten hittade Påhlsson mycket positivt i den här matchen.

– Jag tycker att vi gjorde det bra, Frölunda är ett starkt lag och vi matchande dem hela vägen och skulle som jag ser det ha haft ett oavgjort resultat med oss.

Varför förlorade ni?

– Det är som vanligt målskyttet som brister, ändå tycker jag att det fanns mycket positivt hos oss.

Tyvärr drabbades Modo av ett tungt avbräck strax innan matchen, då stjärnbacken Kyle Cumiskey fick lämna återbud på grund av feber.

– Klart att han saknades, Kyle är ju hela tiden ett offensivt hot från sin backposition.

Tränaren Anders Forsberg såg inte alltför modstulen ut.

– Det var en bra match och det fanns mycket att ta med sig inför framtiden och jag tycker att vi hade bra möjligheter, främst då i slutet på första perioden att få utdelning. Det går inte att skylla tur eller otur.

Modotränaren var också nöjd med sin nye ryss Kirill Kabanov, lagets ende målskytt för kvällen.

– Det är en jätteduktig spelare som kommit bra in i gruppen. Det finns mer att ta, men vi har valt att matcha in honom försiktigt. Nu fick han lite mer speltid än tidigare, Kirill har kvalitet och är en avig spelare. För honom gäller det att orka mer, för SHL är en snabb liga med mycket press över hela isen.

Tomas Frånlund

Inför matchen: 

I kväll får formstarka Modo Hockey bekänna färg. Fyra raka segrar i SHL har även Frölunda med sig i bagaget till Örnsköldsvik.

– Vi såg pigga ut senast mot Luleå, så vi kan förhoppningsvis göra en riktigt bra match däruppe, hälsar Härnösandskillen Klas Östman, 34, assisterande tränare i Göteborgsklubben.

Jan-Axel Alavaara, assisterande tränare i Modo Hockey, har goda minnen från just Frölunda med SM-guld både 2003 och 2005.

Den här säsongen har besöken i Göteborg varit minst lika roliga. Modo har vunnit båda mötena i Scandinavium (2–1 båda gångerna, en efter straffar), men Frölunda har å andra sidan tagit två bortaskalper i Fjällräven Center (2–1 i september och 3–2 senast i december).

– Frölunda är ett jätteskickligt lag som spelar en frejdig hockey. De har killar som vågar utmana, killar som hittar ytor och bryter mönster. Men vi känner oss i bra form och hoppas kunna utmana dem om poängen, säger Alavaara på klubbens hemsida.

Klas Östmans Frölunda är förstås ute efter tredje raka vinsten i Örnsköldsvik.

– Det har gått bra däruppe tidigare i år, och vi spelar inte annorlunda borta jämfört med hemma. Vi försöker alltid ta kommandot i matcherna och styra dem dit vi vill oavsett vilka vi möter, säger Härnösandskillen Östman som coachar backarna vid sidan av headcoachen Roger Rönnberg.

Är det skillnad att möta Modo jämfört med andra lag?

– Jag skulle vilja säga att vi är fyra lag som uppträder ganska likt. Det är vi, Modo samt Skellefteå och Luleå. Vi vill sätta hög press och ha skridskoåkning över hela banan. Därför brukar det också bli bra matcher som även publiken gillar.

Men det blir ändå målsnåla tillställningar?

– Båda lagen har bra målvakter och killarna är snabba på att jobba hem, förklarar Östman.

Vem som vaktar Modos mål i kväll är inte officiellt. Ullmark har spelat två matcher i rad och höll nollan senast, men det är inte alls omöjligt att det är Anton Forsbergs "tur".

– Just (Linus) Ullmark har väl stått de flesta matcherna mot oss i år och han har storspelat i alla, påpekar Klas Östman.

Frölunda verkar vara i form?

– Nja, spelmässigt har det sett lite si och så ut innan Luleå-matchen senast då vi var riktigt pigga. Men vi har hittat sätt att vinna ändå – och det är en styrka i sig, medger Östman.

Jan-Axel Alavaara är desto mer nöjd med de senaste matcherna. Inte minst med tisdagens bortavinst i Örebro.

– Jag tycker det känns klockrent att vinna med 1–0 på bortaplan. Tittar man på spelet i stort så tycker jag att vi just nu flyttar puck fantastiskt bra över hela planen. Vi löser också alla situationer på ett bättre och enklare sätt än tidigare under säsongen. Vi har bra tålamod och avvägningar i vårt spel, summerar Alavaara som verkligen ser fram emot torsdagskvällens heta drabbning.

Vem gör inte det... ?

Här är Modos lag i kvällens match mot Frölunda:

Målvakter: 

Anton Forsberg (Linus Ullmark)

Förstafemman:

Richie Regehr, Kyle Cumiskey, William Nylander, Samuel Påhlsson, Kirill Kabanov

Andrafemman: 

Nichlas Torp, Oscar Hedman, Mario Kempe, Simon Önerud, Mattias Ritola

Tredjefemman:

Joonas Lehtivuori,  Albin Carlsson, Edwin Hedberg, Peter Öberg, Jeff Tambellini

Fjärdekedjan:

Niklas Nordgren, Adrian Kempe, Christopher Bengtsson

Sjunde back:

Robert Hägg

Jens Näsman

Annons