Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo värvar talang från Björklöven – tappar juniorspets

Gustav Posslers bror är klar för Modo och har redan debuterat i Modos J20-lag. Samtidigt släpper Modo en spetsspelare till Kanada.

Annons

Oscar Possler som är född 1997 är klar för Modo Hockey. Det handlar om Gustav Posslers yngre bror, som representerat Björklöven under sina tre senaste säsonger. Possler har också spelat tv-pucken med Västerbotten.

Modo Hockeys tränare Tomas Högström är glad över värvningen.

– Det kommer bli en tillgång på sikt, men han ligger lite efter i träning, säger Tomas Högström.

Samtidigt som Modo Hockey värvar Possler från Björklöven, tappar de också en av sina talangfulla -96:or. Daniel Muzito Bagenda är klar för OHL-laget Mississauga Steelheads i Kanada.

– Kvalitetsmässigt är det ett stort tapp då han är en toppspelare i J20. Han är precis som de andra 96-orna i form av Linus Sandin, Axel Ottosson och Kristian Jakobsson svåra att ersätta, säger Högström och fortsätter:

– Nu blir det upp till andra att kliva fram. Tim Wahlgren tränar med A-laget nu, precis som Erik Ullman. Det är inte omöjligt att det blir a-lagsdebut där snart, säger Tomas Högström.

Tim Wahlgren är en stor talang från Kramfors, och på sikt kan han bli en SHL-spelare i Modo Hockey.

– Absolut, han skulle skynda långsamt men är en spelare i toppkedjorna i J20 redan och kan snart få a-lagsdebutera, säger Högström.

Tim Wahlgren är född 1998 och gjorde 19 poäng på åtta matcher i TV-pucken säsongen 2013/2014.

Annons