Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo vann men har målproblem

Annons

Modo åkte till Leksand och vann med 1-0.

Det var stort jubel i Modos omklädningsrum efter matchen, men problemet kvarstår.

Modo spelar bra ishockey, men har mycket svårt att göra mål.

Jag brukar säga att målskytte är ett hantverk som vi måste klara av. Men nu ska vi mest glädja oss åt att vi spelade bra och vann matchen, sa Modos tränare, Anders Forsberg, efter slutsignalen.

Modo kom till den här matchen med två raka segrar i bagaget och det kunde blivit en ny förlust mot Leksand, trots ett stort spelövertag.

Modos målproduktion gick åter i baklås och mot slutet av matchen hade Leksand ett par möjligheter att kvittera. Därför var det många lättade Modospelare efter denna 1-0-seger.

Faktum är att Modo borde avgjort matchen redan i första perioden. Då var det bara Modo på planen och leksingarna såg mest ut att vilja duscha och åka hem. Dessutom fick Johan Ryno, en av Leksands viktigaste spelare, skadad lämna banan i början av matchen.

Det faktum att Modo vann skotten med 19-7 visar deras dominans i första perioden. Men Leksand hade Oscar Alsenfeldt i mål. Han gjorde ett kanonmatch och räddade då kvar sitt lag i matchen.

I andra perioden fick Modo flera utvisningar som bidrog till att att deras övertag kom av sig. Något som Leksand inte kunde utnyttja.

Avgörandet kom efter 2.45 i sista perioden. Modos Richie Regehr sköt i stolpen och Per-Åge Skröder var framme och slog in returen.

Det var grymt skönt. Våra tränare tjatar så mycket om vikten av att vara framme och göra mål. Vi sa också till varandra i pauserna att nu gällde det att verkligen behålla greppet och avgöra. Därför kändes det extra bra att få sätta dit den, sa Per-Åge Skröder och fortsatte: Men jag hade lite tur eftersom en Leksandback var nära att få bort pucken.

Nu tar Modo tagit upp kampen för att ta en av de sex kvartsfinalplatserna och optimismen inom laget är stor.

Vi ska över strecket. Det finns inget annat som gäller, säger Per-Åge Skröder bestämt.

Leksand är ett annat lag som nu fokuserar sig på att komma över det översta strecket. Men de måste spela tydligt bättre än vad som var fallet mot Modo om laget ska klara den målsättningen.

Detta var ett rejält bottennapp för dalalaget.

Mer läsning

Annons