Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo tog sjunde raka

/

Modo fortsätter att vinna.
Frölunda hade övertaget under långa stunder på onsdagen, men Modo stod för en stark arbetsinsats i Scandinavium och höll undan till 2-1.

Annons

- Det var kamp från minut ett till minut 60, sa Modotränaren Anders Forsberg till C More direkt efter matchen.

- Frölunda var väldigt, väldigt bra men vi klarade av det på ett bra sätt.

Det mål som kom att bli matchavgörande föll i slutet av den andra perioden. T.J. Hensick och Jeff Tambellini kom i ett två mot ett-läge, men den förstnämnde skötte allting på egen hand och stänkte in pucken bakom Linus Fernström.

Frölunda hade dessförinnan kvitterat Modos ledning (ett debutmål signerat Adrian Kempe i första perioden) och kopplat ett visst grepp om händelserna.

I den tredje perioden handlade det också mycket om Frölunda men Modo visade tåga och en stark arbetsmoral. Längst bak stod också en stabil Anton Forsberg - Modomålvakten räddade 33 av 34 skott under kvällen.

En utförligare text kommer.


Läs matchrapporteringen i vår liveblogg!

Inför matchen:

Modo ställer upp med sju backar i Scandinavium, och Lehtivuori är alltså inte en av dem. I stället har Albin Carlson tilldelats en plats som sjundeback.

Framåt formerar Modo en hel juniorkedja, med David Gunnarsson som center mellan Adrian Kempe och debuterande Robin Byström. Noterbart är annars att Simon Önerud trots allt finns med i laguppställningen - som extraforward.

Vaktar kassen gör Anton Forsberg, som stod mellan stolparna när Modo vann i förlängning hemma mot Luleå i lördags.

Det är två mycket formstarka lag som möts och frågan är om Modo eller Frölunda får se sin segersvit bli bruten. Modo har ju sex raka vinster – och Frölunda fem.

Modos laguppställning ser ut så här i sin helhet:

Målvakter: Anton Forsberg (Linus Ullmark).

Backpar: Richie Regehr-Viktor Lööv, Nichlas Torp-Robert Hägg, Oscar Hedman-Kyle Cumiskey.

Kedjor: Gustav Possler-Samuel Påhlsson-Per-Åge Skröder, Kristian Forsberg-Jeff Tambellini-Edwin Hedberg, Mario Kempe-Christopher Bengtsson-T.J. Hensick, Robin Byström-David Gunnarsson-Adrian Kempe.

Extraspelare: Albin Carlson, Simon Önerud.

Annons