Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo stängde in sig: "Behövde öppna hjärtat"

Modotränaren Anders Forsberg blev tio minuter sen till presskonferensen efter förlusten mot Linköping. Detta efter att han stängt dörren om omklädningsrummet och sagt några väl valda ord.

Annons

LHC-tränaren Roger Melin hann både dricka läsk och käka korv innan Modos tränare Anders Forsberg dök upp på presskonferensen efter matchen. Men enligt Modotränaren var det inga hårda ord som han gett ifrån sig till spelarna:

– Jag behövde öppna mitt hjärta och berätta för spelarna att jag tycker om dem ändå.

För Modo förlorade mot LHC och gjorde bara ett mål – trots massor av chanser. Det var en match med hög intensitet, svängigt spel som hade kunnat sluta hur som helst. Efter matchen uttryckte Modos tränare Anders Forsberg stor oro över lagets oförmåga att göra mål:

– Det har varit vår akilleshäl hela säsongen – vi gör inte mål, säger Forsberg och fortsätter:

– Vi måste göra fler mål, det är det som krånglar för oss. Vi måste bli ett lag som sätter dit chanserna när vi får dem.

Modo vann skotten med 44–34 och hade dessutom flera powerplay-chanser, men inget bet på LHC:s storspelande målvakt Christian Engstrand.

– Vi har otroligt bra lägen i dag. Det blir krångligt när man inte gör mål och hamnar i lägen när man måste jaga. Jag vågar nästan inte titta på hur poängligan ser ut. Vi måste hitta vägar att göra mål, säger Forsberg som inte vill sätta för mycket press på det ryska nyförvärvet Kirill Kabanov:

– Det är mitt jobb och mitt ansvar att få spelarna att bli spetsigare, säger han.

Annons