Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Modo skjuter på bygget av sitt hockeymuseum

■ Därför blir det inget bygge i år. ■ Har redan fått fyra miljoner.

Modo kommer inte att bygga något hockeymuseum i år.
Det ska ske nästa år.
– Just nu har vi annat som måste prias, säger klubbens tillförordnade vd Börje Lindholm.
Börje Lindholm är både irriterad och mycket eftersökt av media.
– Jag har aldrig sagt till någon att vi inte ska bygga ett museum. Media bör återge det som sägs, och så gäller det för läsarna att läsa hela meningarna, annars får man fel bild.
I februari sa kommunfullmäktige i Örnsköldsvik ja till ett kommunalt lån till Modo Hockey. Lånekontraktet undertecknades den 27 mars – och dagen efter hade Modo fått in 4 miljoner kronor på sitt konto.
Pengar som var märkta för hockeymuseet – Modos eget Hall of Fame.

Redan innevarande säsong hade Modo tänkt dra in mångmiljonbelopp på museibesökarna – och nästa år är tanken att klubben ska börja amortera på lånet.

Det är det kärva ekonomiska läget, där budgeterade publiksiffror före säsongen på 5800 åskådare per match förvandlats till ett publiksnitt på 4700, som är en orsak till att hockeymuseet läggs på is.

Hockeymuseet – Modos eget Hall of Fame – har varit hett omdiskuterat. Framför allt är det kommunens stöd på fyra miljoner, som var öronmärkt till museet och som Modo redan plockat ut, som har kritiserats.

Det står också klart att klackarna i Fjällräven Center kommer att separeras från om med den 26 oktober. Bortaklacken kommer då att hänvisas till en plats högst upp på ena långsidan i hallen.