Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo sjunker allt djupare

/
  • Per Svartvadet lyckades inte täppa igen när Daniel Brodin bröt in och gjorde sitt andra mål och 3-2 för Djurgården.

Djurgården tog tre oerhört tunga poäng tack vare 3–2 borta mot formsvaga Modo.

Annons

Därmed tar laget plats på rätt sida om slutspelsstrecket.
För Modo är kontakten med detsamma bruten.
Tre viktiga poäng för Djurgården

– Den här segern satt väldigt bra, sade Djurgårdens andretränare Tomas Montén. Vi fick de tre poäng som vi egentligen hade förtjänat – i tidigare matcher när vi inte räckt ända fram.
– Det var kanonbra från vår sida första 18 minuterna.
Den första perioden i Fjällräven Center var helt galen.
Djurgården gjorde 0–1 redan efter drygt två minuters spel när David Printz kastade in en fladderpuck som Niklas Dahlberg i Modokassen borde ha plockat.
– Den borde han ha tagit, betygsatte Modotränaren Challe Berglund sin målvakt.
Minuten senare var det nära att gästerna hade gått ifrån ytterligare när Patrik Cehlin träffade stolpen bakom Dahlberg. Och tre minuter efter det var det Marcus Krügers tur att träffa stolpen.
Nu dröjde Djurgårdens tvåa i stället till den tolfte minuten. Det var Fredrik Claesson som hittade rätt med ett dragskott som Niklas Dahlberg borde ha tagit.
Dahlberg sneglade bort mot tränaren Challe Berglund, som dock valde att ge sin målvakt fortsatt förtroende.
Efter tolv minuter var skottstatistiken 12–1 i Djurgårdens favör.
Men det skulle bli ännu värre på den punkten.
Efter 16.30 stod det 23–3 i skott till gästerna!
När Djurgårdsbacken Josef Boumedienne drog på sig en utvisning fick Modo spela fem mot tre, och då slog Robert Rosén till för första gången i matchen.
Reduceringen var på intet sätt logisk med tanke på vad som hade skett dittills i rinken.
När Djurgårdens målvakt Stefan Ridderwall också drog på sig en tvåa, för att ha skickat pucken över sargen, kom nästa fem mot tre-läge för Modo.
På nytt var det Robert Rosén som gjorde mål efter det att Modo snurrat upp djurgårdarna rejält.
Kvitteringen kom när mindre än halvminuten återstod av perioden, och det gav hemmalaget hopp i en match som tidigt såg ut att vara förlorad.
Andra perioden blev mer normal. Modo skapade inte särskilt mycket, men det var heller inte lika virrigt i den egna zonen när Djurgården låg på.
Stockholmarnas ledningsmål efter 14.24 såg inte heller otagbart ut för Dahlberg. Det var Daniel Brodin som enkelt fick komma in vid Modos mål, och han slog sedan pucken förbi Modomålvakten.
Om den första perioden var en av de mest händelserika som spelats i Fjällräven Center så var den tredje dess motsats. Modo försökte, men Djurgården höll skickligt undan, trots att Modo spelade med sex utespelare de två sista minuterna.
– Vi blev sönderåkta i första perioden, summerade Modos tränare Challe Berglund. Det var hemskt att se. I andra och i tredje var det klart bättre, men det räckte inte den här gången.

Annons