Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Modo sjätte bäst i SHL - nu ska Svartvadet få mer pengar

2,3 miljoner kronor plus. Siffror som innebär att Modo redovisade sjätte bäst resultat i hela SHL.
– Nu ska vi sätta fokus på intäktssidan där ambitionen är att Per Svartvadet ska få en ännu större budget kommande säsonger, säger Charlotte Gustavsson.

Sommaren är igång och förutom midsommar, mygg och ljusa nätter bjuds vi som vanligt på årsredovisningarna från SHL-klubbarna runt om i landet. När Modo redovisade 2,3 miljoner kronor plus under tisdagsförmiddagen blev listan komplett över hur lagen förra säsongen gick ekonomiskt. Och trots en sportsligt misslyckad säsong där laget hamnade sist i tabellen är Modo och tampas i toppen av den ekonomiska årstabellen. Endast fem lag, Örebro, Skellefteå, Växjö, Frölunda, Djurgården, kunde stoltsera med finare siffror än Modo.

– Vi är väldigt stolta och glada över att kunna redovisa ett så positivt resultat, berättar Modos VD Charlotte Gustavsson.

Tar vi en titt i kolumnen eget kapital är läsningen desto dystrare för Charlotte Gustavsson, Jan Sjölund och Per Svartvadet. Modos 4,3 miljoner kronor i eget kapital är lägst i hela ligan. Färjestad toppar med 70 miljoner kronor följt av Skellefteå (60 mkr) och Örebro (38 mkr).