Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Modo satsar på scoutinggrupp

Inför den här säsongen plockade Modo Hockey tre spelare från allsvenskan. Nu är det tanken att det så småningom ska bli ännu fler.
Anledningen är att klubben just startat upp en scoutingverksamhet som ska specialisera sig på allsvenskan.

Den nybildade gruppen hade en första samling i Örnsköldsvik för en månad sedan och ska nu jobba med att dammsuga allsvenskan i synnerhet, men även J20 elit och division 1 på talanger.

Gruppen består av sex personer och alla har på något sätt Modoanknytning. För Stockholmsområdet ansvarar Joakim Grundberg (fostrad i Modo) och Janne Eriksson (svensk mästare med Modo 1979), Anders Berglund ("Stridsfordon 90") är bosatt i Helsingborg och har koll på Skåne, Marcus Karlsson (fyra säsonger med Modo i slutet på 90-talet) scoutar från Örebro, Modobekantingen Kent Lantz bror Conny verkar i landets sydvästra del och Ove Westrin (meriterad juniortränare) har koll på Norrland.

– Vi ansåg att vi var tvungna att göra något så vi drog i gång den här gruppen tidigt i höstas. Nu får vi riktigt bra koll på serierna närmast under elitserien, säger Modos sportchef Fredrik Andersson.

Den här sextetten scouter arvoderas av Modo och de ska se så många matcher som möjligt och sedan kontinuerligt lämna rapporter till Fredrik Andersson och sportkommittén.

– Alla matcher, alla rapporter och intryck kommer att samlas i en databas vi använder och sedan kommer det att lagras. Fördelen är att vi får ett bredare perspektiv, får en bättre bakgrund på spelarna och i slutänden ska det innebära att vi värvar rätt spelare.

– Sedan är det ju inte bara spelare i allsvenskan vi tittar på utan kommer nu också att kunna ha ännu bättre uppsikt på J20 och division 1, säger Fredrik Andersson.

Och enligt Fredrik Andersson är den här scoutinggruppen bara en början.

– Vi har koll på elitserien, men tanken är att vi ska starta upp samma verksamhet även i Norge och Finland och sedan ska den fortsätta att växa, säger Andersson.