Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Modo rasade samman i tredje

Modo tappade tremålsledningen tre gånger om och föll till slut i förlängningen borta mot Frölunda. ►Vad tycker du om matchen?

Första perioden:
Målsnålt och trist i elitserien? I så fall är mötet Frölunda-Modo undantaget som bekräftar regeln.
Redan efter en dryg minut serverade förre Modoiten Dick Axelsson Mathis Olimb tom kasse, men sedan handlade det bara om Modo. Ladislav Nagy kvitterade mycket snyggt och sedan stötte Niklas Sundström in två returer på en minut och nio sekunder innan Per-Åge Skröder avslutade fyrverkeriet genom att göra 1–4 i power play. Anton Axelsson, återigen var passningsläggaren Dick Axelsson, reducerade direkt efter Skröders mål.
Den andra perioden inleds med ett power play för Frölunda.

Andra perioden:
Den andra perioden inleds med ett power play för Frölunda.
Andra perioden: Modo klarade av ett box play för att sedan kontra in en 5–2-ledning genom Marcel Müller och sedan försökte Modo kontrollera matchen och man gjorde det rätt bra fram till 15.49 då Dick Axelsson gjorde sin tredje poäng för kvällen genom att göra 3–5 och nu lever Frölunda kvar i matchen.

Tredje perioden och förlängning:
När Morten Madsen gjorde 3–6 i inledningen av den tredje perioden såg det ut som Modo utan större problem skulle greja säsongens första trepoängare.
Då kom raset. Inom en halv minut reducerade Frölunda två gånger och i slutet kunde Magnus Kahnberg runda ett stillastående Modoförsvar och en Oscar Alsenfelt som haft en helt hopplös match och kvittera och efter två minuter i sudden kunde Henrik Tömmernes avgöra.
Visst, Modo tog en poäng i Scandinavium, men på det sätt man förlorade matchen kan komma att förfölja laget länge. Dessutom – Modos centerkris är akut och målvaktsfrågan är fortfarande ett stort frågetecken.

Modos lag mot Frölunda
Målvakt
Oscar Alsenfelt (Bernhard Starkbaum)

Första femman
Jonas Ahnelöv - Richie Regehr
Per-Åge Skröder - Niklas Sundström - Dave Spina

Andra femman
Joonas Lehtivuori - Kyle Cumiskey
Ladislav Nagy - Tomas Marcinko - Marcel Müller

Tredje femman
Richard Stehlik - Ludwig Byström
Peter Öberg - Morten Madsen - Mario Kempe

Fjärde kedjan
Björn Svensson - Kristian Forsberg - Janos Hari

Extra spelare
Christopher Bentgsson

Inför matchen
Resultatraden: 3-1-4-14. Tre trepoängare, en tvåpoängare, fyra enpoängare och 14 helt lottlösa matcher. De senaste tio säsongerna har Modo tagit totalt 15 av 66 poäng i Göteborg och de senaste fem matcherna har inte gett en ynka pinne.

Sägas ska att Frölunda är ett bra lag i sin egen borg – i stort sett varje säsong tillhör göteborgarna toppen i hemmatabellen – men tre ”riktiga” segrar på 22 matcher är ju inget annat än häpnadsväckande.

Med tanke på alla frågetecken som hopat sig i inledningen av den här säsongen – målvakterna har fått sin beskärda del och senast mot Timrå såg det ju mer än lovligt ryckigt och slarvigt ut under större delen av matchen (andra perioden undantagen) – är det väl inte mycket som talar för Modo i morgon.

Läs mer inför matchen i Nätrassel.
Följ matchen i Livebloggen.